De laatste flashmob...

Vrijdag 12 September 2003 om 12:06

De geplande laatste FlashMob in Manhattan liep voor de verandering uit op een verrassing voor de organisatie. Die vond dat overigens prima, want was dat niet waar het fenomeen FlashMob om begonnen was?

De flitsmenigte had opdracht gekregen te dansen zodra 'de performer' zou beginnen, en zodra die performance zou worden onderbroken over te gaan in een spreekkoor ('mob! mob! mob!'). Op het aangegeven tijdstip begon luide muziek te spelen, waarop iedereen enthousiast danste. Plotseling trok iemand een neon-lichtreclame met de tekst "Café Thou Art" uit zijn koffertje en begon daarmee te zwaaien, ondertussen het vredesteken makend met zijn andere hand. Was dit de performer? De ene helft van de meute begon luidkeels 'peace! peace!' te roepen, in navolging van de aangever. De andere helft bedacht op tijd dat ze bij een onderbreking 'mob! mob!' moesten roepen...

De bedoelde 'onderbreking' bleek echter een opgenomen boodschap door de muziek te zijn, die volledig verloren ging in het gejoel. Het vervolg van de mob (samen achter de rattenvanger van Manhattan aanlopend naar een feestje om de Mob officieel ten grave te dragen) verliep daardoor aangenaam chaotisch. De bedenker van het fenomeen FlashMob, Bill, vond het allemaal prima. Het was tijd om te stoppen, en dit was een passend slot.
Wired News: Manhattan Mob Meets Its Maker


Hiervoor: "Menselijk navigatiesysteem" | Hierna: "Johnny Cash overleden" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

Reisgenoten

gravatar for ilia

leuke flash mob:-)
alleen jammer dat ze stoppen:’-(

ilia ( E-mail ) (URL) · 12-09-’03 20:38 · Reageer op iliaVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!