Perseus - The Blogging Iceberg

Maandag 06 Oktober 2003 om 15:12

Gevonden in de essay lijst van BloggerCon: wat cijfertjes uit de blogosphere. De onderzoekers bekeken 3634 weblogs die gebruik maken van een van de acht grote weblog-diensten zoals Blog-City en BlogSpot, samen goed voor ruim 4 miljoen blogs. Blogs als deze (gehost op een eigen server) bleven dus buiten beschouwing, waardoor toch een wat vertekend beeld ontstaat. Zo kan ik u verzekeren dat ik geen 13-19 jarige vrouw ben, en ook de updatefrequentie van Kole's Queeste (150 berichten in 3 maanden) is niet te vergelijken met het door de onderzoekers gevonden gemiddelde van eenmaal per twee weken. Tweederde van de blogs lag er zelfs totaal verweesd bij. Een paar andere opvallende cijfers: slechts 1% van de blogs wordt dagelijks bijgewerkt. Ruim 80% van de blogs linkt naar externe sites, maar de traditionele nieuwssites komen er met slechts 9,9% van de links bekaaid vanaf.
Perseus - The Blogging Iceberg

Naar de voorpagina | E-mail zenz |

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!