Internet Explorer op de schop (II)

Dinsdag 07 Oktober 2003 om 09:43

Het Eolas patent vereist een aanpassing van manier waarop Internet Explorer omgaat met ActiveX en Java applets. Microsoft heeft zojuist de modificaties bekendgemaakt. In het voorjaar van 2004 verschijnt een update voor IE6 (een testversie is al beschikbaar voor developers). De belangrijkste consequentie voor de gebruiker is dat de browser hem voortaan een 'OK / Cancel' dialoogvenster voorschotelt voor elke <object>, <embed> of <applet> tag die in de html code staat. Dat is natuurlijk een fikse achteruitgang in de beleving van de gebruiker. De oplossing voor dat probleem is een aanpassing van de paginacode. Een mega-klus: vele miljoenen websites zullen moeten worden omgebouwd door hun webmasters. Op termijn zullen daar 'autorepair'-tools voor verschijnen, maar voor developers die daar niet op willen wachten is een handmatige omkatmethode bedacht. Die is gebaseerd op externe Javascript files: heeft de gebruiker JS uit staan, dan houdt het feest op. Wederom zeg ik u: bekeert u!
Information for Developers about Changes to Internet Explorer

Hiervoor: "Cijfertjes" | Hierna: "Governator Arnie: 'I will not fail you.'" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!