Governator Arnie: 'I will not fail you.'

Woensdag 08 Oktober 2003 om 09:34

Arnold Schwarzenegger is de nieuwe gouverneur van Californië. De 'faul play' campagne van de democratische kandidaten heeft zich als een boomerang tegen henzelf gekeerd. De kiezer liet zich niet overtuigen door de vele geruchten over Arnie die de laatste week over hen heen werd gestort: beschuldigingen over verkrachtingen, aanrandingen, Nazi-sympathieën - alles wat hem maar enigzins in diskrediet kon brengen werd op het laatste moment in de strijd geworpen. Een slechte strategie, want nu de kiezers de geruchten niet op waarheid konden toetsen hebben ze de beschuldigingen terecht massaal als vuilspuiterij terzijde geschoven. Innocent until proven guilty. Maar als die beschuldigingen wel waar blijken te zijn, zit Californië straks met de gebakken peren.

Opmerkelijk detail: Schwarzenegger werd door de media als winnaar uitgeroepen op basis van de exit-polls, de peilingen bij de uitgangen van de stembureaus. Met 68% van de stemmen geteld heeft Arnie (50%) een riante voorsprong op zijn rivaal Bustamante (34%). De media buitelden over elkaar heen om als eerste de winnaar uit te roepen, luttele seconden nadat de polls gesloten waren. De huidige gouverneur, Davis, heeft ondertussen zijn nederlaag toegegeven. De democraten hebben al weer opgeroepen tot een recall van Schwarzenegger...

Een tipje voor Davis, gebaseerd op de succesvolle campagne van Schwarzenegger: gooi niet met modder, maar met oneliners. Een regelrechte klassieker kan hij zelfs zo van Arnie jatten: "I'll be back!"
USATODAY.com

Hiervoor: "Internet Explorer op de schop (II)" | Hierna: "Donnie Fowler stapt op" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!