Kees en Esther

Zaterdag 11 Oktober 2003 om 21:02

We gingen op tijd weg want Gert Jan wilde voor de trouwdienst nog met de andere muzikanten repeteren. Joëlle was alleen niet thuis... Ze was naar de bibliotheek gegaan en niet bereikbaar. Een briefje voor haar op tafel gelegd: kom maar na met de bus. Bij de kerk aangekomen kon Gert Jan toch niet oefenen, want er waren nog meer musici die een heel ander genre muziek tijdens de dienst ten gehore wilden geven. Ik ben met de beide jongens even naar de stand van het VakantieBijbelFeest gegaan. Ilia heeft een kind geschminkt, Jochum heeft een ballon op de kop getikt en ik heb een praatje gemaakt. Na een tijdje zijn wij drieën de kerk in gelopen, we kregen allemaal een corsage opgespeldt en voelden ons echt gast. De dienst was mooi en fijn om mee te maken. We hebben veel gezongen, heerlijk.

Kees en Esther hadden een harmonicabus gehuurd voor het vervoer van hun feestgangers. Met die bus zijn we van Tuindorp-Oost naar de Dom gegaan. Leuk, alle gasten en het paar zelf in de bus, hutje mutje dwars door Utrecht. In restaurant Lofen werd de receptie gegeven, wat een drukte, maar erg gezellig. Heel wat mensen gezien en maar één echt gesproken.
Na anderhalf uur ben ik terug naar de kerk gegaan om de auto op te halen. Simone B. heeft me even bij de kerk afgezet met haar auto. En toen ben ik mijn avontuur begonnen...

Want de bus mag daar rijden waar jij met een gewone auto niet mag komen...
Maar: good thinking is hard work. Ik had het plan om de Ring Utrecht langs te rijden dan wist ik zeker dat ik ergens vanaf de noordkant wel weer de stad in zou komen. Vanuit Zuilen wist ik mijn route wel te vinden ;-) Het klopte ook allemaal wel, het duurde alleen een beetje lang voor Gert Jan en de kinderen die in Lofen waren gebleven. Maar via de Zuilense Ring, de Sweser Enghweg en de Norbruislaan kwam ik op de Van Tuyllkade en rechtsaf op de Sweder van Zuijlenweg einde linksaf op de Amsterdamsestraatweg. Hoera, daar wilde ik uitkomen en het was gelukt. Nu langzaam maar zeker doorkachelen naar het centrum... Oh, hm, hier mogen de bussen wel naar links en ik niet, nou dan verder op proberen. Ik linksom richting Mariaplaats; oh, hm, gestremd, nou even door en weer terug en nog een afslag verder... Ja en dan nu hier rechts en oversteken, hier links en weer rechts, oppassen voor voetgangers en fietsers - de Oude Gracht is echt niet breed - nog een bochtje en een kronkel pad; zowaar de Lange Nieuwstraat, dus linksaf ziedaar de Domtoren! De auto met waarschuwingslichten aan even langs de kant gezet, Toen kwamen mijn vier zeer geliefden naar buiten gekeuteld.

Daar reden we weer, nu naar de kerk, want daar stond de versterker en nog ander instrumentarium dat ook weer huiswaarts moest. Plus een fleecevest van Gert Jan en twee jassen van Joëlle...
De rit van de kerk naar Lofen heeft drie kwartier geduurd ;-) de rit terug tien minuten :-/
Tja ik kom er wel, het duurt alleen wat langer...

Hiervoor: "Koninklijk de pot op" | Hierna: "10 jaar Internetjournalistiek IV" | Naar de voorpagina | E-mail rineke

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!