Bedriegelijke rust

Woensdag 05 November 2003 om 15:06

Een oorverdovende stilte op Kole's Queeste... vanwege een grote hectiek achter de schermen. Naast werk en kerk bezorgde een gebeurtenis op het hobby-vlak me de afgelopen dagen handenvol werk. Als voorzitter van de Stichting Geocaching moest ik maandag constateren dat een paar muitende ex-bestuursleden eigenmachtig de Kamer van Koophandel inschrijving hebben veranderd: hoewel ze uit functie waren, hebben ze zich voorgedaan als bestuursleden in functie, alle actieve bestuursleden uitgeschreven en zichzelf tot bestuur gebombardeerd.

Kan dat zomaar? Nee, natuurlijk niet. Via de kantonrechter is het allemaal relatief simpel terug te draaien. Conform de statuten ben je als bestuurslid uit functie zodra je schriftelijk hebt opgezegd, en alle bestuurswisselingen zijn door het bestuur bekrachtigd. Als je je vervolgens uitgeeft voor bestuurslid-in-functie en namens de stichting gaat handelen (zoals een KvK inschrijving aanpassen) en bovendien die inschrijving niet in overeenstemming met de besluiten van het bestuur aanpast, zit je gewoon fout. De daders gokken er alleen op dat niemand tijd en geld over heeft voor de procedure. 't Is een hobby, immers.

Ondertussen zit ik met het geval in mijn maag. De stichting is als rechtspersoon nu dermate beschadigd, dat het de vraag is of het nog zin heeft 'm terug te vorderen. Tegelijk is mijn grootste zorg dat de merknaam 'geocaching' ondergebracht is in de stichting, waarvan we dachten dat het een veilige plek was.

Op dit moment zijn we druk aan het bekijken hoe we een en ander aan gaan pakken. Overleg heeft mijn voorkeur, dat is altijd beter dan uitvechten voor de rechter. Ook al ben ik er van overtuigd dat het recht volledig aan onze kant staat, een rechtzaak is nooit goed. Ik ervaar het als een teken van zwakte, het gevoel dat je ongeacht de uitkomst hebt verloren, omdat je er samen niet uit bent gekomen. In de laatste twee jaar hebben we tweemaal de rechter moeten inschakelen om ons gelijk te krijgen. Tweemaal hebben we dat ook gekregen, en beide keren werd ik er niet echt blij van.

Maar het ergste is dat ik de man die dit deed als vriend beschouwde.

Hiervoor: "Bomaanslag Turkse ambassade" | Hierna: "Ruimteweer" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

Reisgenoten

gravatar for dutch mamma

Verschrikkelijk als je met zoiets geconfronteerd wordt…
Maar omdat het juist een vriend was, moet het extra hard zijn aangekomen… Wat zal je je verraden voelen…
Ik wens jullie allemaal veel sterkte en wijsheid toe en hoop dat het goed bespreekbaar en op te lossen zal zijn!

dutch mamma (URL) · 06-11-’03 01:15 · Reageer op dutch mammaVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!