Ruimteweer

Woensdag 05 November 2003 om 17:49

Het spookt aardig in de ruimte! Dinsdag vond er alweer een eruptie op de zon plaats, uit dezelfde zonnevlek (regio 486) als de eerdere uitbarstingen vorige week. De krachtigste ooit gemeten, dat wil zeggen: bij de waarde X17 raakte de sensor volledig overstuurd, om pas 12 minuten later weer signaal af te geven. Op basis daarvan schat het NOAA dat de uitbarsting meer dan X20 sterk was. Alle kortegolf-radiocommunicatie viel tijdelijk uit aan de door de zon verlichte kant van de aarde (Noord en Zuid-Amerika). Van een geomagnetische storm zullen we ditmaal weinig merken, aangezien de uitbarsting plaatsvond op een moment dat regio 486 van de aarde af gericht was.
SEC Space Weather Advisories

Hiervoor: "Bedriegelijke rust" | Hierna: "Jarige Jochum" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!