Lang leve de griepprik

Dinsdag 25 November 2003 om 18:37

Als vaste representant van de 'risicogroep' krijg ik al jaren in oktober een oproep van mijn huisarts om de griepprik te halen. En elk jaar opnieuw stink ik er weer in, haal trouwhartig dat ding en word vervolgens vakkundig een week onderuit geschopt door een viruscocktail die juist zou moeten voorkomen dat ik ziek word. Zo ook nu: donderdag de prik gehaald, zaterdagmiddag een onbestemd gevoel en maandagochtend een wrak. Grrmbl.

Hiervoor: "Ontdek de artiest in jezelf" | Hierna: "Rare druif" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

Reisgenoten

gravatar for Jan Willem

Donderdag pas? Ik heb em al meer dan een maand geleden gehad! Haha, lucky u :P

Jan Willem (URL) · 25-11-’03 21:06 · Reageer op Jan Willem

gravatar for Ettje

Weet je zeker dat het de griepprik is en niet iets anders? Bijvoorbeeld hondentandjes?

Gelukkig hoef ik nu niet meer met glaasjes appelsap en bicuitjes te sjouwen.
Daar heb je nu een liefhebbende vrouw voor ;-))

Mutti

Ettje ( E-mail ) · 25-11-’03 23:35 · Reageer op Ettje

gravatar for Gert Jan

@JW: ik had de oproep ook al eerder gekregen, maar drukdrukdruk… dus een paar weken te laat gehaald ;-(

@Mutti: daar dacht ik ook even aan. Voor de andere lezers: Colder is zaterdag goed te grazen genomen in een strak gecoördineerde gezamenlijke actie van de beide teckels van mijn ouders, die zo’n nieuwkomer in hun territorium niet zagen zitten. Bij het scheiden van die kluwen honden ben ik op mijn beurt gebeten – ik denk door Colder, die in blinde paniek om zich heen hapte… Volgens de huisarts is de kans dat het een met het ander te maken heeft echter erg klein.

Toen ik haar maandagmorgen belde, bleek dat te laat om nog een tetanus-injectie te halen. Dat had eerder gemoeten, zoals zwager (en arts) Mark-Jörg ook al zei. Ze was in haar praktijk nog nooit een tetanus-infectie tegengekomen en dacht dat de kans niet zo groot was. De symptomen (spierverkramping, eerst in de kaak en nek) treden een week tot een maand na besmetting op, maar voor die tijd zal de wond vurig rood worden. Even in de smiezen houden dus, was haar advies. Wat die wonden betreft: die genezen uitstekend.

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 26-11-’03 09:13 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Rineke

Het is ook wel gezellig een wandelende patient in huis. Jochum vindt het tussen de middag ook leuk, dat papa thuis is. Soms heeft papa ook net moed genoeg om hem even naar school te rijden, dan laat mama Colder uit. En Joëlle moet ‘s avonds met de hond naar buiten. Ilia wordt ook vaker ingeschakeld. Dus erg zielig is papa Gert Jan niet hoor, hij heeft ook wel eens erger op een griepprik gereageerd. Alleen dat snuffen… Die loopneus… Je weet precies waar hij zit en of hij rondloopt.

Rineke · 26-11-’03 09:53 · Reageer op Rineke

gravatar for Joëlle

en ik moet ‘s avonds met Colder eruit.. Niet dat ik dat erg vind… heel leuk zelfs… Ik vind het niet erg om om een uur of half 10 nog ff naar buiten te gaan… Mmm lekker frissen lucht:D

Joëlle · 27-11-’03 18:48 · Reageer op Joëlle

gravatar for Ettje

Daar ben ik nou razend nieuwsgierig naar… naar die frissen lucht:-) Is dat? Kun je dat innemen? Als hapje of drankje? ‘t Is in ieder geval lekkerrrrrr, begrijp ik uit je berichtje, dus: vertellll!!

Ettje ( E-mail ) · 28-11-’03 14:32 · Reageer op Ettje

gravatar for Wim

Ben benieuwd of er meer mensen zijn na 65 jaar die de griepprik niet prettig ervaren. Namelijk een week of 5 6 daarna krijg ik een zeer zware griep of iets dergelijks Hier voor heb ik daar nog nooit zoveel last gehad. Het duurt minstens 1week tot 10 dagen voordat je daar weer de oude bent. groeten Herman

Wim ( E-mail ) · 03-01-’07 17:30 · Reageer op WimVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!