Searchin' for a green light

Woensdag 03 December 2003 om 11:17

Een paar jaar geleden kocht ik een radardetector, uit pure frustratie. Niet dat de boetes binnenstroomden, integendeel: ik hou me altijd aan de maximum snelheden, maar mocht toch een boete incasseren voor het rijden met de brute snelheid van 54 km/h op zondagochtend op een doorgaande weg in de bebouwde kom. Dat zal me niet nog eens overkomen, dacht ik, en ik kocht een detector. Tot mijn verrassing bleek mijn rijgedrag te veranderen: zolang de detector geen alarm sloeg was de snelheidslimiet facultatief. Geen goede zaak, dus na een half jaar heb ik de radardetector vervangen voor een cruisecontrol. Maar nu die rode verkeerslichten nog...

Als gezagsgetrouw burger wacht ik braaf voor elk rood licht. Maar wat duurt dat soms lang! Helemaal als je de pech hebt dat er net een bus aankomt: die gaat dankzij zijn verkeerslicht beinvloeding voor, waarna de verkeersafhandelingcyclus (mooi woord voor galgje!) opnieuw start. Met een beetje pech was je net aan de beurt en sta je opeens weer achteraan in de rij, zogezegd. Gelukkig bestaat daar nu ook een oplossing voor: de MIRT. Tot een afstand van 500 meter werkzaam, eenvoudig te installeren en simpel in gebruik: druk op de knop en je krijgt binnen enkele seconden groen licht. Voor €300,- nooit meer wachten. Yihaa! ;-)
MIRT - Detroit News

Hiervoor: "LOTR III" | Hierna: "Atom vs. RSS 2.0" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

Reisgenoten

gravatar for Ettje

Al eens uitgerekend hoelang je precies voor een verkeerslicht staat te wachten?

Oké! Is dat je 300.- euro waard?

Mutti

Ettje ( E-mail ) · 04-12-’03 17:22 · Reageer op EttjeVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!