Nieuw rapport, oud nieuws

Zaterdag 10 Januari 2004 om 21:07

Het gerenommeerde Amerikaanse politieke onderzoeksinstituut "Carnegie Endowment for International Peace" (CEIP) produceerde een lijvig rapport (111 pagina's, PDF) over de dreiging van massavernietigingswapens en de oorlog in Irak. Kort samengevat komt het erop neer dat Irak geen directe bedreiging vormde, de wapeninspecties wel degelijk effectief waren maar de inlichtingendiensten broddelwerk leverden. Op verzoek verstrekte men gekleurde informatie, die bovendien naar smaak werd opgedirkt in de presentatie. Als klap op de vuurpijl: er was en is geen bewijs voor de betrokkenheid van Irak bij Al-Qaida. De oorlog in Irak was daarom noch de 'beste optie', noch noodzakelijk - en al helemaal niet onvermijdelijk. De regering Bush heeft het Amerikaanse volk op flagrante wijze voorgelogen.

Soooo... what else is new?

Hiervoor: "url2png" | Hierna: "Gaan voor Go(u)d" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!