De neus

Maandag 12 Januari 2004 om 13:57

Een paar minuten lang stonden we er al, ik beurtelings vriendelijk en bestraffend op hem inpratend, hij onverstoorbaar en onwrikbaar geparkeerd. Even daarvoor had ik hem aangelijnd en was resoluut naar buiten gestapt, op weg naar de uitlaatplek. Maar Colder had andere plannen. Met zijn neus op de grond zette hij er stevig de sokken in. Zonder op of om te kijken liep hij straal langs de uitlaatplek: bochtje om, straat oversteken, langs een op de stoep geparkeerde auto, rondje om een lantaarnpaal - tot hij na 500 meter opeens bleef staan bij een portiek met trapopgang. En daar stonden we nu nog steeds.

Het zat niet mee, vanmorgen. Rineke was gebeld door de moeder van Calvin, een klasgenootje van Jochum, met de vraag of zij Calvin wilde meenemen naar school. Rineke en Jochum moesten daarom iets vroeger dan gebruikelijk de deur uit. Normaal maakt Colder dat niet mee, omdat wij dan al samen op pad zijn. Nu jankte hij hartgrondig en onophoudelijk, waardoor mijn plan om eerst onder het genot van een kopje koffie de verlate zaterdagkrant te lezen de mist in ging. En nu dit weer. I don't like mondays...

Toen ging er twee etages boven onze hoofden een deur open, hoorde ik opeens bekende stemmen en kwamen even later Rineke, Jochum en Calvin uit het portiek te voorschijn.

't Is net Cleopatra: straaleigenwijs, maar wat een neusje!

Hiervoor: "Bedrijfshumor" | Hierna: "Mars fullscreen panorama" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

Reisgenoten

gravatar for Ferry

wie liet wie uit?

Ferry · 14-01-’04 18:11 · Reageer op FerryVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!