US-CERT: MyDoom.B Rapidly Spreading

Donderdag 29 Januari 2004 om 07:53

Zoals al werd gevreesd is een kwaadaardiger variant van de MyDoom worm in het wild gesignaleerd. Deze knaap vervangt je hostfile (waardoor sommige belangrijke sites onbereikbaar worden, waaronder de update-sites van Microsoft en enkele grote antivirus-makers) en zet een achterdeur open in je systeem. Daarmee kan je systeem misbruikt worden als open proxy en worden ingeschakeld bij een DDoS aanval tegen (verrassing!) Microsoft. Dus, daar gaan we weer: nooit een attachment aanklikken als je niet weet waar hij vandaan komt en er niet expliciet om gevraagd hebt, antivirus software dagelijks updaten, regelmatig scannen. Wil je extra bescherming, gebruik dan geen Microsoft browser en email-client maar een beter (en gratis) alternatief uit de Mozilla stal. En de enige echte remedie: stap over op een Mac of Linux-bakkie.
US-CERT Technical Cyber Security Alert TA04-028A

Hiervoor: "Laszlo SoundBlox" | Hierna: "Walvis ontploft in Tainan" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!