Emerce: WebAds stopt met verkoop pop-up

Vrijdag 13 Februari 2004 om 11:16

Deze slag lijkt gewonnen - waarmee de oorlog natuurlijk nog niet over is, maar alle kleine beetjes helpen. Twee zaken vielen me op bij dit o zo fijne bericht op de (overigens recent fraai omgekatte) Emerce site.


Ten eerste zegt WebAds dat deze stap het gevolg is van een onderzoek van NFO Trendbox, waaruit zou blijken dat 91% van de ondervraagden pop-up's als "vervelend of heel erg vervelend" ervaart. Ik kan me niet voorstellen dat zo'n uitkomst iets nieuws is voor de onderzoekers van NFO Trendbox, of voor WebAds zelf. Ook de constatering dat pop-up's averechts werken omdat bezoekers sites mijden als ze weten dat daar pop-up's worden getoond zal geen schokkende ontdekking zijn geweest: elke marketeer wist dat al lang, en het was nog nooit een reden om hun klanten pop-up's te ontraden. Nee, volgens mij was doorslaggevend dat 30% van de potentiële slachtoffers zich tegenwoordig effectief wapent met een pop-upkiller. "En dat neemt alleen maar toe", tekent Emerce op uit de mond van Tjeerd Kooij, opperhoofd van WebAds. Met andere woorden, zolang er geen fatsoenlijke tegenstand komt gaan we door ook al weten we dat 91% zich groen en geel ergert. Ergo: wacht niet tot de marketeers beleefd worden, neem tegenmaatregelen.


Het tweede dat me opviel was een bescheiden uitroeptekentje in de linkeronderhoek van mijn browser, Mozilla FireFox. Die is van huis uit voorzien van een prima werkende pop-up killer, en dat uitroeptekentje markeert dat het filter er zojuist weer eentje de nek om heeft gedraaid. Emerce meldt dus dat 91% van de lezers pop-ups zeer vervelend vindt, en trakteert zijn lezers daarbij op een pop-up. Dat getuigt van... ja, van wat eigenlijk? Simpelweg domheid, of is het minachting van de lezer?


In marketeersland is het dat tweede, zoveel is wel zeker. Daarom een tip als uitsmijter: de grote schare Mozilla-developers biedt vele gratis uitbreidingen op de standaard browser, waaronder een bijzonder effectieve AdBlocker die alle advertenties (ook flashbanners) in de kiem smoort. Aanrader.


Emerce artikel

Hiervoor: "Laatste getuigenverhoor 'Bloody Sunday'" | Hierna: "World Press Photo" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!