Computer FlashMob

Maandag 23 Februari 2004 om 13:13

Het idee is eenvoudig: verzamel zoveel mogelijk PC's in een sportcentrum, knoop ze aan elkaar in een netwerk, boot ze allemaal vanaf een Linux-CD en maak zo een supercomputer die een plaatsje in de Top500 verovert. Aanvoerder op die lijst is het Japanse Earth Simulator Center. Dit NEC cluster bestaat uit 5.120 processoren, die gezamenlijk bijna 36 TeraFlop/s leveren. De eenheid Flop/s beschrijft het aantal 64 bit floating point berekeningen (optellen of vermenigvuldigen) dat een computer per seconde kan uitvoeren: 36 TeraFlops betekent 36.000.000.000.000 berekeningen per seconde. Onvoorstelbaar veel. De Virginia Polytechnic Institute and State University bouwde eind vorig jaar voor $5,2 miljoen zelf zo'n supercomputer door 1.100 Apple G5's in een cluster te zetten: daarmee stonden ze in een klap op de derde plaats met 10 TeraFlop/s. Binnenkort gaan ze dat cluster alweer upgraden...

Om op de lijst te komen zullen onze Computer Flashmobbers minimaal 403 GigaFlop/s moeten leveren. Ze zijn niet kansloos!

www.flashmobcomputing.org

Hiervoor: "Assessment tips" | Hierna: "Balkenende en Innovatie" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for duchess

Klink interessant! En, is het zo makkelijk gegaan?

duchess (URL) · 23-02-’04 16:12 · Reageer op duchessVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!