IE gat: keystrokes doorgeven over frames

Dinsdag 02 Maart 2004 om 15:29

Da's grappig. Klik in Internet Explorer op deze link naar Google en type iets in de zoekregel. Kijk eens onderin: in de statusbalk verschijnt uw invoer. Leuk he!


So... what's the fuzz about? Die statusbalk hoort bij Kole's Queeste (kijkt u maar in de adresregel van het venster), terwijl uw invoer bij Google hoort. Vervang "Kole's Queeste" door een malafide site, "Google" door het inlogscherm van uw webmail (of een site met betaalde content, of uw bank), stuur die toetsaanslagen niet naar de statusbalk maar naar een textfile en de impact van dit gat is meteen duidelijk. Dit wil je niet.


Als uw browser niet volledig bijgepatched is, bent u bovendien kwetsbaar voor URL-spoofing, waardoor u al helemaal niet meer kunt zien of alles wel in de haak is. Microsoft heeft geen oplossing voorhanden, behalve dan de dooddoener dat u goed moet controleren of een link u wel naar de juiste site voert. Ik heb een beter idee voor u: stap over op een echte browser.

iDefense (de ontdekker)

Hiervoor: "Ruud Huisman nieuwe CEO Tiscali" | Hierna: "RT11 Gewoon ehhh..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for azimuth

zojuist firefox geinstalleerd,ik had verwacht dat Windows problemen zou maken, had al zoveel verhalen gehoord over het installeren van Netscape onder windows dat ik er tegenop zag om eraan te gaan beginnen, maar het ging erg gemakkelijk. (nu maar hopen dat ik vanaf de juiste site heb gedownload, niet naar gekeken, gewoon de link gevolgd, goed van vertrouwen ben ik ja ;-) )

Morgen ga ik verder spelen, ff kijken hoe ik mijn bookmarks van IE naar firefox moet krijgen etcetera……

azimuth ( E-mail ) · 08-03-’04 22:46 · Reageer op azimuth

gravatar for Gert Jan

Dat heeft-ie al automagisch voor je gedaan (Bookmarks > Imported IE favorites). Veel plezier met FireFox, vergeet vooral niet met de tabs te werken. Die zijn ideaal!

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 09-03-’04 11:51 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!