Vloeibaar water stroomde ooit door deze rotsen...

Woensdag 03 Maart 2004 om 13:55

De Mars Rover 'Opportunity' heeft bewijzen gevonden voor de aanwezigheid van stromend water op de Rode Planeet. Dat wil zeggen: er zijn kleine putjes in een steen gevonden die sprekend lijken op putjes die we hier op aarde tegenkomen. En we weten dat die putjes hier op aarde worden gevormd door kristallen van zoute mineralen, in stenen die geruime tijd in brak water hebben gelegen. Als die kristallen later verdwijnen (bijvoorbeeld door erosie, of omdat ze oplossen in zoeter water) blijven karakteristieke putjes over. Het voorkomen van deze putjes in stenen op Mars wordt nu aangevoerd als bewijs dat daar ooit (en wellicht nog steeds) water stroomde. Als niet-deskundige heb ik nog een boel vragen, bijvoorbeeld over de onomstotelijkheid van dit bewijs, dat mij tamelijk 'circumstantial' lijkt en bovendien vrij zwaar lijkt te leunen op de kennis van aardse geologische processen, maar gezien de tam-tam waarmee deze gegevens werden gepresenteerd twijfelen de onderzoekers van Nasa niet meer.

Persbericht NASA

Hiervoor: "RT11 Gewoon ehhh..." | Hierna: "The Passion of The Christ" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!