RVD: 13.402 asielaanvragen in 2003

Vrijdag 05 Maart 2004 om 18:05

Dat is 28% minder dan in 2002, en ze komen voornamelijk uit Irak, Iran en Afghanistan. In de centrale opvang verbleven 52.780 mensen, terwijl volgens het CBS Nederland anno nu zestienmiljoen tweehonderdzesenzestigduizend en nog wat inwoners telt. Oftewel: 0,3% van de inwoners van Nederland is asielzoeker. Nederland staat daarmee als bestemmingsland in Europa nu op de negende plaats. Ter vergelijking: vorig jaar werden in Nederland ruim 200.000 baby's geboren en overleden 141.000 mensen, terwijl 106.000 immigranten tegenwicht gaven aan de 103.000 emigranten. Daarin verdisconteerd zijn de bijna 7.000 mensen die we vorig jaar het land uit hebben gezet. Ergo: in termen van bevolkingsaanwas is de rechtse roep voor een strenger asielbeleid volstrekt buitenproportioneel. Ze plaatsen de discussie in perspectief, die cijfertjes van de RVD.

Hiervoor: "With friends like Microsoft, who needs enemies?" | Hierna: "Op 'n haar na €3500,-" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!