With friends like Microsoft, who needs enemies?

Vrijdag 05 Maart 2004 om 12:28

SCO is een Unix-boer, die de toorn van de OpenSource community en een aantal virus-schijvers over zich afroept door de ene rechtzaak na de andere aan te spannen tegen Linux gebruikers vanwege vermeende - en nog altijd niet met concrete bewijzen gestaafde - inbreuk op auteursrechten. Het bedrijf krijgt feitelijk slechts steun van een enkele partij: Microsoft. Het kwaad straft zichzelf, want dankzij een van de minder bekende functies van Word, de tekstverwerker van datzelfde Microsoft, krijgt de competitie nu inzage in de strategie van SCO's juristen. Word houdt namelijk keurig alle wijzigingen in een document bij, zodat de documenten voor de rechtzaak tegen Daimler onbedoeld onthulden dat SCO in eerste instantie de Bank Of America wilde aanklagen. De aanklacht was opgebouwd rondom copyright schendingen en overtreding van de Digital Millennium Copyright Act: een zaak voor de Federale rechters dus. Blijkbaar voelde SCO zich toch niet zo sterk, want in de latere versies zijn zowel de Bank of America als de verwijzingen naar de DMCA verwijderd. DaimlerChrysler was het nieuwe slachtoffer, en de aanklacht beperkte zich tot schending van de Software Agreement met SCO, zodat de plaatselijk rechtbank van Oakland County in Michigan zich er nu over mag buigen.


De relatie SCO-Microsoft lijkt overigens nog een stuk dieper te zijn geworteld dan we al dachten... Follow the money!

Hiervoor: "HMG in de clinch met RT11.nl" | Hierna: "RVD: 13.402 asielaanvragen in 2003" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!