Libertarian Purity Test

Woensdag 10 Maart 2004 om 11:52

't Is een oudje (1997), maar hij blijft boeiend: de Libertarian Purity Test, uitgevoerd door de George Mason University in Fairfax, Virginia. Ronduit verbazend vind ik de analyse van de resultaten. Zo blijkt 81% van de respondenten voor legalisering van marihuana te zijn, en zelfs 86% voor het legaliseren van alle vormen van "sex between consenting adults", inclusief betaalde sex. Een ruime 83% vindt dat de VS zich teveel bemoeit met andere landen, 53% ziet het liefst dat de VS zich geheel terugtrekt uit Europa, Azië en andere militaire bases en 58% (!) stelt het bombarderen van vijandige staten waarbij burgerslachtoffers vallen gelijk aan moord. Let wel: je mag er van uit gaan dat het gros van de toenmalige respondenten Amerikaan en universitair student was. Die mensen komen nu onderhand op leidinggevende posities te zitten. Dat zou toch vroeg of laat tot een koerswijziging in de VS politiek moeten leiden.

Hiervoor: "Maikel Steur over Irak" | Hierna: "Je kunt 't proberen..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Grobbo

Het zou mooi zijn als die mensen aan de macht zouden komen, maar ik vrees dat zij voor de mensen die momenteel het geld en de invloed hebben, niet interessant genoeg zijn om te steunen.

Die zoeken iemand uit hun eigen kringetje vrees ik. Een zoon van ofzo ;-)

Grobbo (URL) · 10-03-’04 12:18 · Reageer op GrobboVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!