Maikel Steur over Irak

Woensdag 10 Maart 2004 om 10:35

Het moge duidelijk zijn: ik heb grote bewondering voor Operation Iraqi Sunrise, het avontuur van Curry & de Crew in Irak. Die jongens hebben niet alleen de militairen daar een hart onder de riem gestoken, maar ook nog eens een technische, operationele en promotionele prestatie van formaat neergezet in emotioneel en fysiek uitputtende omstandigheden. Ze hebben geschiedenis geschreven in radioland. Het exclusieve gebruik van IP-technologie voor de verbindingen en de brede inzet van Apple-technologie voor alle aspecten van de productie (mp3's voor de muziek en jingle's vanaf iBooks, draadloos Airport netwerk om alle laptops aan elkaar en de breedband Internetverbinding vast te knopen, iChat, MSN en weblogs voor de communicatie, VoIP voor de spraakverbindingen) maken het project daarnaast tot een mijlpaal in de internettechnologie. Producer Maikel Steur maakte een verslag voor Broadcast Magazine, dat ook te lezen is op zijn weblog.


Overigens 'ken' ik Maikel Steur volgens mij... als ik het me goed herinner was hij een jaar of tien geleden de producer van Wil Luikinga, en heb ik (destijds teamleider bij een niet nader te noemen RTV speciaalzaak op de Steenweg in het Utrechtse plaatsje U.) hem ontmoet toen Wil wat promotionele activiteiten voor ons deed. Wat kan er veel gebeuren in een paar jaar... andere tijden.

Hiervoor: "Hubble Ultra Deep Field" | Hierna: "Libertarian Purity Test" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Eric

Iew, toch niet bij die enge-gladjakkers-winkel, mag ik hopen…?

Eric (URL) · 11-03-’04 21:28 · Reageer op Eric

gravatar for Gert Jan

Hmmmm… eehm… nou…

In die tijd was het nog wel een andere tent. Gladjakkers, zeker. Rete-commercieel, zeker. Maar wel met kennis van zaken. Ze zijn zo groot geworden omdat ze de klanten gavan wat ze wilden hebben.

Leuk detail: toen ik kwam solliciteren was het donderdagavond, koopavond. Het was het enige beschikbare tijdstip omdat ik als bedrijfsleider in een naburig dorp 52 uur per week werkte, waar de koopavond op vrijdag was. Ik schrok me een hoedje toen ik binnen kwam: de mensen stonden letterlijk in de rij om een videocamera te mogen kopen. Er stonden meer klanten in de winkel dan ik er gedurende die hele dag had gezien in mijn ‘eigen’ zaak. Ik heb mijn jas uitgetrokken en in een hoek neergelegd (wat stond ik voor lul in m’n 3-delig pak) en de eerste in de rij aangesproken. “Kan ik u advies geven? Ik werk hier wel niet, maar ik weet er wel veel van.”

Toen een kwartiertje later de bedrijfsleider me had gevonden en vroeg om hem te volgen voor het sollicitatiegesprek zei ik: “Deze meneer wil graag deze camera kopen. Wilt u hem verder helpen?” Hij bracht me naar boven, vertelde de eigenaar dat hij even de camera moest gaan afrekenen die ik verkocht had en liet ons samen achter.

Het gesprek ging over van alles: de markt, importeurs, concullega’s – maar niet over mij. Alleen aan het einde zei hij: “Wat wil je eigenlijk verdienen?” Ik telde het salaris van mijn vrouw en mij bijelkaar op, noemde het bedrag en zei er snel achteraan: “Als startsalaris. Per slot van rekening moeten we eerst aan elkaar wennen.” Hij doorzag de bluf, lachte en vroeg wanneer ik kon beginnen.

Toen ik kwam was ik nummertje 14. Toen ik zes jaar later vertrok stonden er 80 man op de payroll van dat ene filiaal, waren er vier filialen bijgekomen en raakte de lol er vanaf. Ik keerde de commercie de rug toe en werd ICT-manager-annex-eindredacteur bij een opleidingskundig organisatieadviesbureau.

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 12-03-’04 08:13 · Reageer op Gert Jan

gravatar for terp

Nummer 24 was ik…

terp ( E-mail ) · 04-12-’09 02:13 · Reageer op terpVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!