Micros(ch)oft

Vrijdag 12 Maart 2004 om 15:38

Het gaat steeds erger stinken in Redmond. Er rezen al vragen waar SCO toch het kapitaal vandaan haalde om alle rechtzaken te financieren. Microsoft ontkende ten stelligste banden met SCO te hebben, maar blijkt nu wel achter de investering van $50 miljoen te zitten waarmee SCO de oorlogskas vulde. Niet rechtstreeks, maar via BayStar Capital, dezelfde investeringsmaatschappij aan wie Nina Brink ooit haar aandelen WorldOnline 'transfereerde, maar niet verkocht'. Bovendien bleek deze week uit een uitgelekte emailwisseling dat Microsoft zelf ook nog eens $100 miljoen in SCO pompte. Ook leuk: vorige week vrijdag ging er opeens een schokgolf door de community die de afwikkeling het Eolas-patent volgt. Dat is een zaak waarin Microsoft nu eens de sympathie van partijen als W3C heeft vanwege de grote consequenties die dit patent heeft voor het hele Internet. De U.S. Patent and Trademark Office zou de claim van Eolas hebben afgewezen. Bloomberg kopte: "Microsoft wins U.S. patent ruling that could save $521 million." Hype alom, maar na een paar dagen dutte men weer in: het was slechts een 'preliminary finding', een uitspraak die al in februari was gedaan waarin de commissie de 'prior art' argumenten van Microsoft als valide bestempelt. Helemaal niks gewonnen dus, Eolas heeft 60 dagen om te antwoorden en het proces kan nog rustig 12 tot 18 maanden duren. Iedereen ging weer over tot de orde van de dag.


Maar waar kwam die commotie nu vandaan? Die was georchestreerd door Microsoft, zegt Eolas, omdat Eolas op het punt stond een belangrijke investeerder binnen te halen. Nadat het nieuwsbericht door Microsoft juristen via de Bloomberg newswire verspreid was binnen de financiele wereld, haakte de investeerder op het laatste moment af.

Hiervoor: "Natuurkaart" | Hierna: "Estafetteverhaal..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!