Anduril, Flame from the West

Dinsdag 16 Maart 2004 om 15:06

Klik voor GROTE foto! Kijk, misschien is het een ernstige afwijking - maar ik vind dit dus schitterend! United Cutlery levert de fantastische zwaarden, dolken en messen uit de Lord of the Rings cyclus. Zoals Anduril, hierboven, het zwaard dat als 'Narsil' versplinterde in de handen van Elendil tijdens de grote slag tegen Sauron. Isildur sloeg met het restant de Ring van Sauron's hand, en de elvensmeden maakten van de fragmenten het nieuwe zwaard Anduril. Of Ghadhafang , het prachtige zwaard van Arwen, of Frodo's Sting. Pittige prijzen (vanaf €210,-), maar o wat mooi! Vaak kunstig gegraveerd in sierlijk Elfs, waarvoor je overigens allerlei fonts en schrijfprogramma's kunt downloaden. Wat gaan mensen ver in het zich inleven in de bijzondere fantasiewereld van Tolkien. Een cultuur op zich!

Hiervoor: "'Nieuwsitems' van Bush" | Hierna: "Geen stijl..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Dave

Stop hier nog even een 512MB Memorystickie in en ik neem ‘em :-)

Dave (URL) · 16-03-’04 22:20 · Reageer op Dave

gravatar for vryage

Mooie ode aan merchandising. Maar wat betreft dat ‘een cultuur opzich’, dat geldt voor de lezers, niet voor de schrijver. Wat hij deed was kunstig (en openlijk) leentjebuur spelen bij andere (oude) culturen. Zie bv het Gilgamesh-epos, de bijbel, Beowulf en Parcival. Geen eigen cultuur dus, maar uiterst vakkundig citeren.

Ik ben bang dat Tolkien zou gruwen van de overdaad aan fantasie en het gebrek aan realisme, waarmee zijn werk overladen wordt.

vryage (URL) · 18-03-’04 01:50 · Reageer op vryageVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!