Geen stijl...

Woensdag 17 Maart 2004 om 10:15

Romke Spierdijk? ,,Die naam zegt me niks. Maar het heeft geen zin om over namen te beginnen. Wij blijven anoniem. We zijn per e-mail, fax en 06-nummer bereikbaar. Als iemand ons wil spreken dan kan dat. We geven alleen onze ware identiteit niet prijs.'' zegt Rombo in Trouw. Recent verhuisde Rombo bij GeenStijl.nl overigens van de kolom 'redactie' naar de kolom 'ondersteuning', waarbij zijn beschrijving veranderde van 'niet van hier' naar 'niet meer hier'. Het rommelt in de gelederen van GS. De redactie wisselt nogal eens: TeenHardCore, Sgt. Hartman, ConedCone, MarlboroMan, Leveler en anderen, ze kwamen en gingen. Dominique Weesie lijkt een van de vaste krachten, al zegt ook hij er al in juli mee te zijn gestopt. Dat lijkt echter onwaarschijnlijk. Hij is (een van) de oprichter(s): het domein geenstijl.nl linkte in eerste instantie zelfs door naar zijn persoonlijke homepage bij Planet. Daar ondertekent hij ook gewoon met 'Dominique'. Een maand later schrijft ene 'Fleischbaum' het merendeel van de logs op het dan kakelverse GeenStijl, in een stijl die verrassend veel overeenkomsten vertoont met die van Dominique. De naam van Ambroos Wiegers, internetjournalist bij P7, is al eerder genoemd als de man achter Prof. Hoxha. Het zou me verbazen: uit de bijdragen die hij onder eigen naam publiceert komt een totaal andere man naar voren. De link met de Telegraaf is ook al vaak gelegd, om te beginnen door GS zelf.


Ondertussen houdt niet alleen de politie zich met de heren bezig, maar nu dus ook een journalist van dagblad Trouw.


Eerder gaf ik al aan een verandering te bespeuren bij GS. Ik schreef toen onder andere: Als mijn inschatting juist is en de redactie van GS een serieuze luis in de pels wil worden, kon de site wel eens op korte termijn een metamorfose ondergaan. Maar hoe breng je dat, zonder door diezelfde meute te worden gekruisigd? Ik ben blij dat ik niet zo’n “achterban” heb: het lijkt me een ongeleid hittezoekend projectiel, dat zich gemakkelijk tegen je kan keren als je een onverwachte beweging maakt. De afgelopen maand heb ik precies dat zien gebeuren. Er kwam een moddereter, en een huisadvocaat. En een steeds voorzichtiger en gematigder redactie, die zich geconfronteerd zag met een zich steeds luidruchtiger roerend legioen dat vermaakt wil worden met 'meer, groffer en harder'.


Persoonlijk denk ik dat de redactie geen keus heeft: ze zal het roer radicaal moeten omgooien. Het lijkt me een typisch geval van 'a fronte praecipitium, a tergo lupi' (voor je een ravijn, achter je de wolven). Je oogst wat je zaait.


Heel benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

Hiervoor: "Anduril, Flame from the West" | Hierna: "Spring is in the Air" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!