Het Eiland in de Verte

Donderdag 25 Maart 2004 om 12:46

Het Eiland in de VerteDuizend melodieën schrijven,

ik doe het zonder pijn


Maar duizend mooie woorden,

hoe wijs moet je dan zijn(uit: De Blauwe Uren, Boudewijn de Groot)Boudewijn de Groot's nieuwe album "Het Eiland in de Verte" maakt indruk. Het is zijn monument voor Lennaert Nijgh, een album vol typische Boudewijn liedjes, zonder uitzondering van hoog niveau. Neerland's beste musici omringen Boudewijn: Jan de Hont, Hans Hollestelle, Ernst Jansz, Mark Stoop en Henny Vrienten, om er een paar te noemen. Samen leggen ze zijn prachtige melodiën in de muzikale watten. Boudewijn's stem heeft absoluut niets aan kracht ingeboet: sterker nog, zijn palet aan klankkleuren is alleen maar groter geworden. Naast zijn bekende krachtige geluid beschikt hij nu ook over een warme, diepe bariton waarmee hij croonend en bijna zeg-zingend (maar met sublieme dictie!) de mooiste liedteksten tot leven wekt. Acht daarvan zijn van Lennaert Nijgh: deels teksten die na diens voortijdige overlijden werden gevonden. De overige teksten zijn van de hand van Freek de Jonge, Jan Rot, cabaretier Marcel Verreck en Boudewijn de Groot zelf.


Tijdelijk: beluister Het Einddoel (mp3), een jazzy arrangement op een tekst van Jan Rot.

Hiervoor: "Uitgekeken op je muur?" | Hierna: "Gimp" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!