Gmail Privacy Policy

Woensdag 07 April 2004 om 10:24

Google's computers process the information in your email for various purposes, (...) Residual copies of email may remain on our systems, even after you have deleted them from your mailbox or after the termination of your account. Google employees do not access the content of any mailboxes unless you specifically request them to do so (for example, if you are having technical difficulties accessing your account) or if required by law, to maintain our system, or to protect Google or the public.

Google windt er tenminste geen doekjes om: alle email die via hun servers loopt, wordt opgeslagen, gescand en geanalyseerd. De 1 GB opslagruimte is dan ook geen vriendelijke geste, maar pure noodzaak om de gewenste detaillering te verkrijgen in hun kennis van de gebruikers - en van de mensen die Gmail-gebruikers email sturen. Want als je een email stuurt naar een Gmail account, wordt dat mailtje eveneens opgeslagen, gescand en geanalyseerd. Zodat Google straks een aardig compleet (wat heet: akelig gedetailleerd) beeld heeft van zijn gebruikers en hun relaties.

Tijd voor een ferme waarschuwing. Google is een Amerikaans bedrijf. Amerika wordt geleid door een regering die alle contact met de werkelijkheid kwijt is, en bereid is tot draconische maatregelen in de 'War on Terror'. De vraag is niet of de Amerikaanse regering inzicht krijgt in de Gmail database, maar wanneer. Waarschijnlijk vanaf dag 1.


Nu is het natuurlijk in theorie best grappig om eens een boom op te zetten over briefgeheim: als ik een email stuur naar een Gmail gebruiker en daarbij expliciet aangeef dat de inhoud alleen voor de geadresseerde bestemd is, heb ik dan een zaak als blijkt dat Google de informatie scant? Maar in de praktijk bereik je daar niets mee. Een regering die er niet voor terugdeinst vele honderden mensen zonder enige vorm van proces jarenlang gevangen te zetten, zonder ze zelfs maar in staat van beschuldiging te stellen, vindt ongetwijfeld een juridische constructie waarmee ze elke inbreuk op de privacy weet te verdedigen. En als je eigen gerechtshof het niet met je eens is, is dat nog geen reden je leven te beteren. Ergo: mochten ze iets teveel onwelgevoeglijke zaken tegenkomen in je mail, dan is het niet ondenkbaar dat je bij een eventueel bezoek aan de VS vanaf het vliegveld linea recta de kerker in verdwijnt, om pas jaren later weer op te duiken.


Dit filmpje steekt er de draak mee, maar draagt wel degelijk een kern van waarheid in zich. De paranoia van de Amerikaanse regering kent geen grenzen. Werk niet vrijwillig mee aan deze gekte: boycot Gmail.


Gmail Privacy Policy

Hiervoor: "American Pride Shame" | Hierna: "Matt Davies" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Jan Willem

Hmhmh, ik heb Gmail… laat ik daar dan maar geen persoonlijke mail op gaan versturen…

jah… kweet et, lekker late reactie :P

Jan Willem · 03-08-’04 12:33 · Reageer op Jan Willem

gravatar for Steven van de Raadt
In reactie op : Beste Jan Willem, ik wil bij google een website openen en moet daarom over een G-mail account beschikken. Zou jij me willen uitnodigen? Info over mij vind je op http://www.africanart.nl Bij voorbaat dank. Steven. Steven van de Raadt ( E-mail ) · 06-08-’06 13:30 · Reageer op Steven van de Raadt

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Geen idee of Jan Willem je reactie leest, dus ik heb je zelf maar even een Gmail invite gestuurd. Veel plezier ermee! Gert Jan (URL) · 07-08-’06 08:34 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Joëlle

Jan Willem is op vakantie en zal t waarschijnlijk niet lezen inderdaad :P

Joëlle (URL) · 07-08-’06 23:00 · Reageer op JoëlleVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!