Bot en Kamp over de situatie in Irak

Woensdag 14 April 2004 om 17:10

De informatiepositie die Nederlandse militairen mede dankzij hun houding hebben, is goed en draagt bij aan hun veiligheid. Informatie over de veiligheidssituatie in al-Muthanna wordt dan ook voor een belangrijk deel verkregen uit contacten met de lokale bevolking, die de Nederlandse militairen tijdens patrouilles aanspreekt. De Nederlandse militairen zoeken zelf ook contact met de bevolking. De acceptatie en het vertrouwen van de bevolking in de militairen blijkt uit het feit dat de bevolking meerdere malen informatie over vijandige of verdachte personen en situaties heeft verstrekt.


Goede berichten, in lijn met de observaties van AC en de zijnen. Toch knaagt de twijfel. Dave Winer reageerde fel op Bush's holle retoriek vannacht, en ik neig ernaar hem gelijk te geven: de Amerikanen moeten daar zo snel mogelijk weg.


Pas dan kan de rust en stabiliteit intreden die zo hard nodig is om het land op te bouwen, en pas dan kunnen onze jongens en meiden in Irak verantwoord aan de slag. En hun familie en vrienden hier rustig slapen.


Brief van de ministers Bot en Kamp aan de Tweede Kamer

Hiervoor: "David Pernot" | Hierna: "Big Brother is searching (for) you..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!