Hoe gezond is Irak?

Maandag 19 April 2004 om 16:40

Dr. Geert van Moorter bezocht ziekenhuizen en poliklinieken in Bagdad en Basra. Zijn oordeel is vernietigend. "De koopkracht, de voedingssituatie en de levensomstandigheden zijn voor de meerderheid van de bevolking verslechterd. Een op twee mensen zit zonder werk, dus zonder inkomen. De prijs van de levensmiddelen, voedsel en transport zijn twee tot drie keer gestegen. De kwaliteit van het drinkwater wordt niet gecontroleerd, de rioleringen in Bagdad zijn door de bombardementen extra beschadigd, het huisvuil wordt amper opgehaald. Irak is een grote vuilnisbelt geworden. Een jaar na de val van Bagdad melden verschillende bronnen, waaronder de vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Irak, dat de kindersterfte gestegen is."

RISQ

Hiervoor: "Journalism and Weblogging in Their Corrected Fullne…" | Hierna: "Weblogger 'De Chileen' (GS) gemolesteerd" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!