Microsoft's Channel 9

Donderdag 22 April 2004 om 10:02

De naam komt van het radiokanaal waarop de communicatie in de vliegtuigcockpit en met de verkeerstoren plaatsvindt, een kanaal dat door sommige vliegmaatschappijen aan de passagiers wordt doorgegeven via het in-flight audiosysteem. Een Microsoft developer ontdekte dat hij door die transparantie meer inzicht kreeg - en dat hielp hem zijn vliegangst te overwinnen. Die truuk probeert Microsoft nu toe te passen op de kritische buitenwacht. Channel 9 biedt ontwikkelaars de kans 'mee te luisteren' in de interne communicatie in Redmond, mee te praten zelfs. MS wil zo niet alleen 'angst' wegnemen, maar hoopt ook dat wederzijds van elkaar geleerd wordt. Daartoe omarmen ze alle hot-topics van de laatste twee jaar: een weblog, moblog, wiki, polls, forums - the lot. Typisch Microsoft. Een beetje laat, maar dan doen ze 't ook goed.


Bekijk bijvoorbeeld het interview met Michael Howard, de man die als 'senior security program manager' verantwoordelijk was voor Windows 2000 en XP. Hij vertelt hoe hij thuis de beveiliging heeft geregeld. Zijn vrouw is een restricted user, en het ganse Internet (zowel www als email) zit in de locked zone. Geen Java, geen Javascript, geen Active-X, niets. Een paar sites staan in de 'trusted zone'; die mogen wel gebruik maken van scripting. Werkt iets niet, dan kan ze via een 'remote assistance request' de hulp van manlief inroepen. Verder staat alles dicht, want: "The port that can't be attacked, is the port that isn't there." Tsja. Als je beslist IE en Outlook wilt gebruiken, dan is dit inderdaad de minst slechte oplossing. Maar een goeie firewall en een echte browser werkt toch wel zo prettig...

Hiervoor: "Colder's roots" | Hierna: "Webby Awards" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!