Opnieuw grote gaten in Internet Explorer

Donderdag 10 Juni 2004 om 13:22

De beveiligingsexperts van Secunia waarschuwen voor een lek in IE, waarmee derden willekeurige programma's op uw PC kunnen starten (bijvoorbeeld format c:\) als u een malafide site bezoekt of een email opent. Om misbruik te voorkomen adviseren ze onder andere dezelfde draconische maatregelen als Microsoft's senior security program manager Michael Howard eerder voorstelde. Opvallend is echter dat nu ook Secunia als nummer 1 in het rijtje mogelijke oplossingen een stap adviseert die ik u al verschillende malen suggereerde: hang IE aan de wilgen en kies een echte browser.


Update: zojuist kreeg ik een SMS-je van de waarschuwingsdienst van het ministerie van Economische Zaken. Ze meldden dit probleem, en kwamen met dezelfde aanbeveling: kies een andere browser. Nu hebt u 't van drie kanten gehoord...

Hiervoor: "Weblog starterstip 1: registreer zelf je domeinnaam…" | Hierna: "Ssssst..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!