Mooie doopdiensten...

Maandag 14 Juni 2004 om 09:57

Gistermorgen om tien uur werd ons nichtje Hannah gedoopt, dochter van Theo en Marieke. Theo had zaterdagmiddag gevraagd of ik de doop wilde fotograferen, en dat wilde ik graag. 's Zaterdagsnachts realiseerde ik me echter dat ik om half tien in onze eigen kerk moest zijn om het kinderlied te begeleiden... Te laat om nog een vervanger te regelen, en bovendien was het kinderlied een onbekende canon - daar kun je ook niet zomaar iemand mee opzadelen. Dus toen Rineke en de kids zondagsmorgens op de fiets stapten om naar IJsselstein te gaan, parkeerde ik de auto voor de Jeruzalemkerk in Utrecht. Het plan was briljant in al zijn eenvoud: het kinderlied word gezongen als de kinderen de kerkzaal verlaten voor de kindernevendienst, doorgaans na een minuut of tien, vijftien. Ik zou meteen met hen de kerk uitlopen en het gaspedaal diep indrukken. Met een beetje mazzel was ik dan tegen tienen in IJsselstein, op tijd om de doop mee te maken.


Het liep anders. Toen ik de liturgie bij aankomst eens wat beter bekeek, bleek dat er ook in onze eigen dienst gedoopt werd - twee keer zelfs. Aan het begin van de dienst, dat wel. So far voor het plan om kwart voor tien in de auto te springen. Nou ja, dan gaan we er ook het beste van maken!


Voor de dienst heb ik het lied met de gemeente geoefend, zodat de canon er goed in zat. Jonathan was meteen bereid mee te werken: hij nam de ene helft van de gemeente voor z'n rekening, de kinderen en ik hielpen de anderen door de canon. Het ging vlekkeloos, eindigend in een spatgelijk uitgeroepen 'God is goed!'. Amen to that!


Toen ik de auto de Ring Utrecht opstuurde was het vijf over tien. IJsselstein... het handigste is via de A2 afzakken. Borden 's Hertogenbosch volgen, dus. Op het moment dat ik de afslag 'Ring Utrecht - Amsterdam' voorbij reed besefte ik dat ik een fout had gemaakt. Aan de oostkant van Utrecht brengen de borden 's Hertogenbosch je via de A27 naar Vianen, en pas daar vandaan verder over de A2. Dan ben je al een kilometer of vijf te zuidelijk op de A2 voor IJsselstein - en naar het noorden afslaan kun je vanaf dat punt niet meer. Ik had eerst Amsterdam moeten volgen, en pas aan de westkant voor 's Hertogenbosch moeten kiezen. Domdomdom. Bij de afslag Vianen verliet ik de A27 om dwars door het dorp heen de oversteek te maken naar de A2, bij de Lekbrug. Eenmaal in IJsselstein reed ik een straat te ver, eenmaal de juiste straat gevonden liep ik een rondje om het verkeerde gebouw op zoek naar een ingang - het zat niet mee. Grrmbl.


Bij binnenkomst in de kerk (RRRING schalde de automatische bel bij het openen van de deur, en RRRRRRING toen hij weer achter me sloot) was de doop al voorbij: ik was nog net op tijd om het aanbieden van de doopkaars mee te maken. Gelukkig hebben we de foto's nog, dankzij Rineke ;-)

Hiervoor: "Mooie doopdienst..." | Hierna: "Puppy Power!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!