Geen banden al-Qa'ida en Saddam Hussein

Donderdag 17 Juni 2004 om 16:48

De staff van de 9-11 Commission (voluit: National Commission on Terrorist Attacks upon the United States) publiceert een bondig rapport met de titel 'Overview of the Enemy'. Het rapport geeft een gedetaileerd overzicht van de historie, organisatiestructuur en financiële en operationele onderbouwing van het al-Qa'ida netwerk. Meest opvallende 'detail'; Saddam Hussein wordt in het rapport niet genoemd als medeplichtig aan de aanslagen van 11 september, evenmin als Irak. Desgevraagd bevestigt de commissie dat er geen spoor van bewijs is dat Saddam Hussein en Osama Bin-Laden iets met elkaar uitstaande hadden. Integendeel: er is bewijs dat Irak destijds niet bereid was onderdak te bieden aan al-Qa'ida trainingskampen. Door de Amerikaans militaire activiteiten in de regio is de sfeer sindsdien zo anti-Amerikaans geworden, dat al-Qa'ida terroristen nu in Irak alle medewerking krijgen voor hun aanslagen op de VS-troepen. Met andere woorden: Bush's belangrijkste argument om Irak aan te vallen, de vermeende link met al-Qa'ida, blijkt gebakken lucht en de oorlog heeft de positie van al-Qa'ida niet verzwakt, maar versterkt. Europa wist dat al, de VN ook - maar een deel van de Amerikaanse bevolking hapt nu naar adem.

Verslag in Reading Eagle

Hiervoor: "Copyright" | Hierna: "Always look at the bright side..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!