The dynamics of political statistics

Vrijdag 06 Augustus 2004 om 19:55

Julius en Biltud (Salon.com) borduurden voort op de noeste arbeid van Stuart 'PollKatz' Thiel, plaatsten de terreurwaarschuwingen bij het grafiekje van Bush's populariteit en maakten zo duidelijk wat we hier in Holland op onze klompen al aanvoelden: iedere keer als de 'Bush approval rate' in een dipje schiet of er teveel onwelgevallige koppen in de krant staan komt er prompt een 'terror alert', waarna de waardering voor Dubya weer iets aantrekt. Na een paar dagen ebt de paniek weg (meestal doordat al snel blijkt dat de acute dreiging eigenlijk al weken of maanden oud 'nieuws' is, of de aanwijzingen flinterdun) en zakt de Bush administration mee, steeds dieper het moeras van gefabriceerde bewijzen, halve waarheden en hele leugens in. Julius constateert dat de 'alerts' elkaar sneller opvolgen naarmate de verkiezingen dichterbij komen, maar stelt ook gelijk daar niets mee te willen claimen. Dat hoeft ook niet: de cijfers spreken voor zich. Zie ook de eerdere posting die hen triggerde tot deze huisvlijt.

Hiervoor: "Zon, strand en Noordzee" | Hierna: "De Grote Wisseltruc" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!