'DVD & Drive' ongeval - of doodslag?

Donderdag 12 Augustus 2004 om 19:51

De 29-jarige Erwin Petterson Jr. had zelf een DVD-speler met surround-sound en een PlayStation 2 in zijn pickup truck gemonteerd, waarbij hij de standaard beveiliging (die ervoor zorgt dat het systeem alleen werkt als de auto in de parkeerstand staat) vakkundig had omzeild. Terwijl hij en een passagier al rijdend naar de film 'Road Trip' keken, raakte de auto op de verkeerde weghelft en ramde een tegenligger. De beide inzittenden van dat voertuig, een ouder echtpaar, overleden ter plekke. Petterson vertelde zijn vrouw dat hij naar de DVD had gekeken, maar ontkende dat later in de rechtbank. Volgens hem reikte hij naar een flesje frisdrank en werd hij daardoor zo sterk afgeleid dat hij de middellijn overschreed. Hij had zich de smoes kunnen besparen: noch het reiken naar frisdrank, noch het kijken naar speelfilms is in Alaska verboden voor automobilisten. De aanklager week daarom uit naar de twee afgeleide aanklachten "... that he knew his conduct was substantially certain to cause death, or that he knowingly engaged in conduct showing extreme indifference to human life." Beide achtte de rechtbank in Kenai onvoldoende bewezen.


Volgens zijn zus is Petterson meteen na de uitspraak in z'n truck gesprongen om een lange rit te gaan maken (of bedoelde hij 'een filmpje te kijken'?). Hij wilde graag even alleen zijn, en was blij dat hij verder kon gaan met zijn leven, aldus zijn zus. Hij wel ja.


Wired

Hiervoor: "Read your bible..." | Hierna: "Rara, het is geel..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!