Overstromingen in Friesland

Vrijdag 13 Augustus 2004 om 15:43

Tien tot vijftien centimeter regen viel het er het afgelopen etmaal plaatselijk en dat is meer dan de afwatering aankan. De sluizen bij Stavoren staan ondertussen wijd open, maar desondanks lopen kelders vol en staan de straten blank. Nog geen week geleden zaten ze daar in temperaturen ruim boven de dertig graden te snakken naar wat verkoeling, nu verzuipen ze bijkans. Het is ook hollen of stilstaan in ons kikkerlandje...

Bericht Leeuwarder Courant

Bericht omroep Friesland

Hiervoor: "Rara, het is geel..." | Hierna: "Doing the work of...?" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Joëlle

heerlijk toch, die regen? 8-)

Joëlle · 13-08-’04 19:20 · Reageer op Joëlle

gravatar for Mutti

Om te beginnen: het is Omrop Fryslân!! Dat moet jij als ‘Frys om ûtens’ toch wel weten!

En in de tweede plaats: leuk zo’n medeling… Maar ‘k had toch op z’n minst verwacht dat je even belangstellend had geïnformeerd of we het droog konden houden met de achtergevel open ;-))

Nou, dat is dus redelijk geslaagd, al hebben je vader en je broer vandaag wel de hele dag op laarsen moeten lopen, om geen natte voeten te krijgen in de achtertuin, waar het water niet meer uit wilde verdwijnen. De grond was blijkbaar verzadigd, en de put in de steeg was vol, net als de putten in de straat, waardoor het water van stoeprand tot stoeprand stond ;-))

en de vijver is buiten z’n oevers getreden ;-(

En temidden van die nattigheid heeft je broer dus isolatieplaten staan zagen, van die witte, dus overal drijft nu piepschuim ;-)

Het was echt bar en boos. En ook de caravan, die nog voor het huis staat, is gaan lekken, dus de kussens zijn nat geworden…

En midden in zo’n gigantische hoosbui was je zuster met d’r man de tent aan het opzetten op hun vakantieadres. Alleen de voorwand stond rechtop toen er zo’n bui kwam, dus ze konden droogzitten, maar hadden niet in de gaten dat het grote achtergedeelte, waar het tentdoek het grondzeil raakte, dus vol water liep. Dus dat werd dweilen toen het weer droog was, en ze gelukkig hulp kregen van andere campinggasten:-(

‘k Heb met ze te doen. Zeker na de drie prachtige weken die wij hadden, van de eerste tot de laatste dag.

Mutti · 13-08-’04 22:40 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!