Google, nieuwsgroepen en Atom

Woensdag 18 Augustus 2004 om 11:08

Google biedt sinds kort XML-feeds van alle nieuwsgroepen. Dat is weer eens wat anders: een van mijn favoriete RSS feedreaders voor het Windows platform is nntp//rss, een Java engine die met de regelmaat van de klok RSS feeds uitleest en via een lokale NNTP-server herpubliceert als nieuwsgroep, zodat je met je standaard nieuwslezer (Thunderbird, XNews, Outlook Express) in een moeite door ook alle andere bronnen checkt. Deze Google dienst werkt precies andersom en bakt van elke nieuwsgroep een Atom-feed die je in je standaard feedreader (bijvoorbeeld NetNewsWire) of browser (bijvoorbeeld FireFox met Sage extensie) kunt lezen. De syntax is eenvoudig: type 'http://groups-beta.google.com/group/' en plak daarachter de nieuwsgroepnaam gevolgd door '/feed/topics.xml'. Zie dit voorbeeld.

Hiervoor: "Tiscali verkoopt Oostenrijkse dochter" | Hierna: "Enig idee hoe hard u reed?" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!