Goin' back to my roots

Donderdag 19 Augustus 2004 om 21:24


Het lijkt wel of we het er om doen. Onze vorige auto, een Citroën XM, is een dag nadat wij afscheid van 'm namen teruggekeerd naar zijn roots in La Douce France. En onze trouwe Volvo 740, voor wie de bergen van het moederland van de XM iets teveel van het goede waren, is vanavond geëxporteerd naar België - het land waar hij zestien jaar geleden in Gent het licht zag.

Morgen halen we zijn broertje op: ook een Volvo 740, maar nu een met benzinemotor in plaats van een zescylinder Volkswagen D24T dieselmotor. 't Reed wel relaxt, die diesel: we kwamen eigenlijk nooit boven de 3000 toeren uit en wegrijden met vouwwagen en bepakking kon door simpelweg de koppeling op te laten komen, zonder het gaspedaal aan te raken... Een hele korte eerste versnelling, en een echte overdrive die je met een knop op de pook aanschakelt. Ik zei altijd met een knipoog dat die diesel eigenlijk een vrachtwagenmotor was, maar dat blijkt achteraf nog waar te zijn ook. De verkoper van de Volvo dealer (die vroeger bij Volkswagen importeur Pon werkte) vertelde me onlangs dat Volkswagen de motor zelf niet geschikt vond voor personenauto's en 'm alleen in de LT-vrachtwagens hing.


Vanmiddag eerst langs de RDW om 'm officieel te exporteren. Kentekenbewijs deel I, II en III inleveren, platen erbij, legitimatie en een krabbel et voila; "Ondergetekende aangever verklaart hierbij het voertuig zoals op dit blad is omschreven voorgoed buiten Nederland te zullen brengen."


Terzijde: een rare zinsconstructie, en bovendien onzinnig. Ik kan immers onmogelijk verklaren dat de auto voorgoed buiten Nederland zal blijven. Sterker nog, de kans dat de nieuwe Belgische eigenaar de auto ooit nog eens over de landsgrenzen zal brengen is levensgroot, bijvoorbeeld voor een clubdag van de Volvo 700 vereniging, via wiens forum ik met hem in contact ben gekomen.


Hij had een verzekering voor een dag geregeld, (handig, die Belgen: kentekenplaten zijn gekoppeld aan een chauffeur, niet aan een auto) en stuurde 'm zuidwaarts. Home at last.

Hiervoor: "Enig idee hoe hard u reed?" | Hierna: "Breinbreker - HELP!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Vryage

Oudjes gedijen inderdaad het beste in de omgeving van hun jeugd.

Vryage (URL) · 21-08-’04 15:15 · Reageer op VryageVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!