Vakantie voorbij...

Zondag 22 Augustus 2004 om 21:56

Henk met schapen, klik voor vergroting

Het laatste weekend voor ook Joëlle en Ilia weer naar school moeten hebben we doorgebracht op een camping in Bennekom, 'om het af te leren'.

Annelies, Mark-Jörg en hun zoontje Roan vieren daar vakantie en wij mochten gezellig naast ze komen staan. 's Zondags kwamen ook Pa en Ma nog langs - dat is het leukste aan de vakantieperiode, dat je de kans hebt om elkaar regelmatig te zien!

Roan

Roan vindt kamperen helemaal prima: lekker struinen rond de tent, de vuile vaat en de schone kopjes door elkaar gooien, kiekeboe spelen - genieten geblazen! Dankzij de

die we van zolder hadden gehaald konden Mark-Jörg en Annelies voor het eerst sinds ruim een jaar weer eens van de gebaande wegen af.


Tijdens een wandeling met hen over de Ginkelse hei en door de omringende bossen kwamen we tot onze verrassing eerst Colders moeder Jet tegen bij haar nieuwe baasjes, en even later . Opvallend verschil: Jet herkende Colder meteen, terwijl Jur amper geïnteresseerd was in onze jonge druktemaker. Voer voor psychologen? Als verzachtende omstandigheid kunnen we aanvoeren dat hij nog aan het uitblazen was van z'n werk. Henk heeft een jonge bordercollie in opleiding, dus Jur moest hard werken om het goede voorbeeld te geven en alle schapen bij elkaar te houden. Een schitterend gezicht, zo'n intelligente hond die aan een half woord van z'n baas genoeg heeft om de hele kudde met militaire precisie in de goede banen te leiden. Als een schaap niet snel genoeg reageert springt hij er simpelweg bovenop: een tel later is het beest terug bij de kudde en holt Jur alweer twintig meter verderop om de volgende querulant tot de orde te roepen. Colder vond het allemaal reuze spannend ;-)


Hij nam echter een souvenir mee: een joekel van een . We hebben 'm vakkundig met een teekpincet klemgezet, met kop en kont verwijderd en daarna ritueel verbrand. Op de beetplek zit nog steeds een onderhuidse stolling: misschien een allergische reactie, dacht (mensen)arts Mark-Jörg. We houden die plek voorlopig maar even in de gaten.


Jochum en Colder

Zaterdag regende het een goed deel van de dag. Geen probleem voor Jochum en Colder, die als er al te veel water naar beneden kwam gezellig samen schuilden in de bak van de Volvo.

Skelter

Maar zodra het enigzins kon, zat Jochum op een skelter verwoed te trappen. Dat is pas vakantie!

Skelter 2

Hiervoor: "Breinbreker - HELP!" | Hierna: "Foiling spyware, browser hijackers, dialers" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!