Foiling spyware, browser hijackers, dialers

Dinsdag 24 Augustus 2004 om 09:06

JD schreef een uitputtende verhandeling over de gevaren die de internet-connected PC bedreigen. Uitputtend als in: 'zeer omvangrijk', maar ook uitputtend als in 'je wordt al moe als je er aan denkt'.


Een advies mis ik nog in het rijtje: DUMP Internet Explorer en Outlook. Gooi de snelkoppelingen weg (de-installeren is een crime, dus laat die programma's maar lekker staan - gebruik ze gewoon niet meer!) en schakel over op alternatieven als FireFox en Thunderbird. Een verademing in veiligheid en gebruikersgemak. Werkelijk, die operatie doet geen pijn. Hoe verknocht u ook bent aan uw vertrouwde IE of Outlook (Express), deze alternatieven doen in niets voor ze onder - integendeel!


Nog beter is natuurlijk om te switchen naar een volledig niet-Windows platform. Toegegeven, dat vergt iets meer aanpassing en gewenning. Maar of u nu kiest voor de Mac of voor een van de vele uitstekende Linux-smaken die gratis en voor niets te verkrijgen zijn, u zult verbaasd zijn over het gebruiksgemak, de berg (veelal gratis!) beschikbare software en -vooral- de minimale tijd die u kwijt bent aan onderhoud en de bestrijding van veiligheidsproblemen als virussen, wormen, backdoors, trojans en spyware.


Als u niet kunt, wilt of mag switchen naar een beter platform dan Windows raad ik u aan JD's lijstje adviezen van A tot Z door te nemen en ze plichtsgetrouw op te volgen. Ligt de weg naar een betere oplossing voor u open, overweeg dan nogmaals of u dat pad echt niet op wilt.

Hiervoor: "Vakantie voorbij..." | Hierna: "De beste zomeractiviteit voor een egale teint" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!