Rietveld's 10-puntenplangenerator

Woensdag 08 September 2004 om 11:14

David Rietveld komt met het ultieme commentaar op Geert Wilders' fameuze tienpuntenplan: de 10puntenplangenerator. Voor wie het allemaal niet zo snel heeft kunnen volgen: Geert Wilders is vorige week uit de VVD fractie gestapt en gaat verder als eenmanspartij. Blijkbaar is dat de veiligste weg naar een kamerzetel, eerst je comformeren aan een partijprogramma en als je eenmaal gekozen bent je kiezers schofferen door op eigen houtje verder te gaan met een programma waar geen zinnig denkend mens soep van kan koken - zelfs geen VVD-er! Je reinste kiezersbedrog.


Het tienpuntenplan is werkelijk van een onbegrijpelijk niveau: de inhoud laveert tussen borrelpraat en levensgevaarlijk kortzichtig racisme door. Hoe deze man ooit door de ballotage bij de VVD is gekomen... het koude zweet moet de partijleiding zijn uitgebroken bij het lezen van het ratjetoe standpunten dat Wilders naar buiten bracht, destijds nog in functie als tweedekamerlid voor de VVD.


Zoals ik al eerder aanstipte: een van de nadelen van je domeinnaam laten registreren door het partijbureau is dat je er geen zeggenschap meer over hebt als je bij ze weggaat. Zo kon het gebeuren dat de website geertwilders.nl - inclusief de beruchte tien punten - inmiddels offline is. En dat is jammer, want die tien punten schetsen een goed beeld van Wilders' denkbeelden. Je bestrijdt dit soort ideeën niet door een website offline te halen, maar door ze in een publiek debat te weerleggen. En een publiek debat kan alleen goed worden gevoerd als de standpunten openbaar zijn.


Daarom (en daarom alleen!) post ik Wilders' standpunten hier voor u.


1.) De koers van de VVD moet zijn: RECHT(S) op je doel af. Het bewegen naar het midden van het politieke spectrum is de electorale doodsteek voor de VVD.


2.) Turkije mag nooit lid worden van de EU


3.) De maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen moet omhoog


4.) Het geld dat Nederland aan Ontwikkelingshulp besteedt moet worden gehalveerd


5.) Terrorismebestrijding gaat boven de bescherming van privacy. Radicale moskeeën moeten worden verboden en radicale imams het land uitgezet


6.) Invoeren “three strikes you’re out”: na drie misdrijven levenslang


7.) De sanctie op niet tijdig integreren is emigratie en evt. denaturalisatie


8.) Het is de overheid alleen toegestaan een nieuwe regel in te voeren indien er tegelijkertijd twee worden afgeschaft


9.) Veranderingen in het kiesstelsel zijn onzinnig, het gaat om politici met lef en daadkracht


10.) Bij de keuze tussen Paars III of oppositie kiest de VVD voor de oppositie

Hiervoor: "In Memoriam: Bram Vermeulen" | Hierna: "Save Bernd!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!