At the Turn of the Tide IV (en voorlopig slot)

Zondag 26 September 2004 om 19:07

Afgelopen week deed Capcave, waar ik sinds een klein maandje als interim operations director actief ben, me een aanbod om in vaste dienst te komen. Daar heb ik vrijdag 'ja' tegen gezegd, nadat ik er een paar dagen over had nagedacht.


Dat nadenken had niet zozeer te maken met Capcave (da's een prima club), maar meer met mijzelf. Ik ben in juni vrij abrupt gestopt bij Sensys omdat ik de tijd wilde nemen na te denken over een andere invulling van mijn professionele leven, en om God alle ruimte te geven me een andere kant op te duwen als Hij dat wilde. Bij Sensys kon ik me niet meer nuttig maken, en liever dan krampachtig vast te houden aan een situatie die noch voor Sensys, noch voor mij goed was besloot ik het roer radicaal om te gooien. Een oefening in onthechting, zeg maar, en in openstellen voor de Grote Baas. Na een maandje rondkijken en een maandje vakantie kwam al vrij snel een opdracht bij Capcave om de hoek kijken, en nog voor die opdracht voorbij is ligt daar hun voorstel het team permanent te komen versterken. Gaat dat niet wat te snel? Is dit nu 'God alle ruimte geven'?


Twee gebeurtenissen deden me besluiten toch 'ja' te zeggen. Ten eerste sprak ik vorige week met iemand wiens oordeel ik van hoge waarde schat. Ik vertelde hem van mijn moeite om een betaalde baan te krijgen in het Koninkrijk. Hij wees me op het nuchtere feit dat je niet in een kerkelijke organisatie of bij een Christelijk bedrijf hoeft te werken om inzetbaar te zijn voor Gods plan met deze wereld. Integendeel: om echt 'zoutend zout' te zijn moet je juist het zoutvaatje uit, de soep in. Het eerste kwartje viel. Had Mark daar ook niet kort geleden over gepreekt? Tijd om die woorden heel concreet op mezelf te betrekken...


Ten tweede kreeg ik diezelfde week het verzoek om zitting te nemen in het bestuur van Youth for Christ in Utrecht. Daar was die begeerde baan in het Koninkrijk, gericht op een doelgroep die me na aan het hart ligt, uitstekend passend in mijn persoonlijke doelen - maar onbezoldigd. Net als ons missionair ouderlingschap, en net als onze muzikale en organisatorische taken in de Jeruzalemkerk. Zoals honderdduizenden andere Christenen hun kerkewerk onbezoldigd doen.


Na een paar dagen kreeg ik er vrede mee: dit is blijkbaar wat er op ons pad ligt, hier en nu. M'n boterham verdienen bij een leuk bedrijf, daarnaast actief in de kerk. En, zo realiseerde ik me, op beide fronten mag ik me bezighouden met dingen die ik leuk vind om te doen.


Daarmee sloeg de twijfel (en, eerlijk is eerlijk, ook een licht gevoel van teleurstelling) om in dankbaarheid. We worden aan alle kanten gezegend!

Hiervoor: "Troonrede" | Hierna: "Echte Vriend" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , ,

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!