Nog even omkijken

Zaterdag 01 Januari 2005 om 18:59

2004, een jaar met impact. Een veelbewogen jaar voor ons gezin, waarin...


 • Ilia (13) spontaan in een week uit logeren zomaar Rineke voorbij gestreefd was in lengte en zijn stem steeds meer op Gert Jans stem is gaan lijken

 • Colder, onze pup van vier maanden, vol werd geschept door een auto op de provinciale weg. Hij overleefde het wonder boven wonder.

 • Dave en Eef begonnen aan hun studie als Missionair werkers, in Tasmanië. Met Dave's vertrek raakte Gert Jan een klankbord en inspirerende collega kwijt, en werd het stil op kantoor.

 • Jeugdkerk Reloaded een vliegende start doormaakte in Utrecht. Goede inhoud, aansprekend verpakt in aangrijpend drama, duidelijke preken, video's en veel lofprijzing begeleid door een puike band. Op verzoek van een van de initiatiefnemers, Wim, is Gert Jan later dit jaar bestuurslid geworden van Youth for Christ in Utrecht.

 • Gert Jan samen met Balt en Richard (respectievelijk voorzitter van de projectgroep en voorganger van Rijnwaarde) een conferentie van Willowcreek bezocht, waar Bill Hybels hem een paar eye-openers bezorgde. Uiteindelijk leidde dat tot zijn afscheid bij Sensys.

 • 'The Passion of the Christ' tienduizenden bezoekers naar de bioscoop trok - en uit de hoeveelheid bezoekers en reacties naar aanleiding van de kanttekeningen op dit blog duidelijk werd dat er ont-zet-tend veel mensen met vragen rondlopen over wie Jezus nu precies is, en wat Hij voor hen kan betekenen. Werk aan de winkel.

 • Jochum in (maar) vier lessen logopedie en thuis goed oefenen genoeg handvatten kreeg om het haperen en stotteren beter onder controle te krijgen.

 • Sensys en Gert Jan elk hun eigen weg gingen. Effectief vanaf 1 juli, maar pas daags na de kerst zijn de laatste formaliteiten afgerond bij de notaris. Nu is 't helemaal officieel: no more Sensys. Om de afsluiting van een tijdperk te markeren (want zo voelt het toch wel) trakteerde GJ zichzelf op een fraaie, compacte witte iBook. Yihaa!

 • Rineke noodgedwongen betaald werk zocht en vond en toen de nood geweken was besloot dat het toch wel erg leuk zou zijn om op bescheiden schaal buitenshuis te blijven werken. Sindsdien zijn we onverwachts tweeverdieners.

 • Ilia de brugklas voor de tweede keer mocht doen en op alle fronten profijt heeft van de herhaling.

 • Volvo nummer één in het holst van de nacht, halverwege een fikse afdaling tijdens onze vakantie in Frankrijk, een kapotte versnellingsbak bleek te hebben waardoor we - middenin de Ardeche - niet meer op de motor konden remmen. Na een angstige rit kwamen we veilig in het dal. Reparatie bleek economisch niet rendabel: exit Volvo één, entree Volvo twee.

 • good old Charley aan Gert Jan vroeg voor 'm in te springen, zodat hij ook eens met vakantie kon. Na zijn terugkomst vroegen Charley en Joseph of GJ niet wilde blijven, in vaste dienst in plaats van als externe consultant. Op GJ's eerste dag in loondienst bij Capcave viel Charley om, letterlijk. Grote zorgen toen hij werd weggedragen door de ambulancebroeders, en grote dankbaarheid toen hij na een maandje weer naar binnen stapte.

 • Joëlle (oud/nieuw) verkering kreeg met Meindert: zomaar opeens een extra man in d'r leven...

 • George Bush werd herkozen (nipt, maar toch, helaas) als oorlogspresident, en de moord op Theo van Gogh Nederland in opperste staat van verwarring bracht en de onderlinge verhoudingen op scherp zette.

 • Jochum op school opeens in twee klassen tegelijk zit; in groep 1/2a bij meester Harry het begin van de week en de tweede helft van de week bij juf Marlieke in groep 2e.

 • Volvo nummer twee bleek te beschikken over levensreddende veiligheidsvoorzieningen, toen Joëlle en Gert Jan met 80 km/h een lantaarnpaal omarmden en ongedeerd uitstapten.

 • een aardbeving in de Indische oceaan een tsunami veroorzaakte, die en dood en verderf zaaide. Onvoorstelbare dodentallen, miljoenen levens op een verschrikkelijke manier aangeraakt. Over impact gesproken.


Hiervoor: "In protte Lok en Seine yn it Nije Jier!" | Hierna: "QuickBird Images of Tsunami Sites" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for KrijnOnline

Jeetje, ook een hoop ellende zo in 2004.

Hier al niet veel minder! Maar ik probeer toch te kijken naar de leuke dingen!

Hoe dan ook een beter 2005!

KrijnOnline ( E-mail ) (URL) · 01-01-’05 21:14 · Reageer op KrijnOnlineVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!