Microsoft's alpha tester

Dinsdag 11 Januari 2005 om 16:34

As a policy, I don't run anything that competes with Microsoft. My goal is to make sure Microsoft products are the best products in the world. It's an easy choice for me, in that sense--to run Microsoft technology. We don't run Unix. We don't run Linux. We don't run Oracle. We're 100 percent Windows, SQL Server.     (Ron Markezich, chief information officer van Microsoft)

Een mooi voorbeeld van het dogfood principe: als fabrikant moet je je eigen producten consumeren om te weten of het 'te vreten' is. Toen Comanche in ontwikkeling was, stond onze software architect Peter er op dat ik er tegen heug en meug sites in ontwikkelde, ondanks mijn bezwaren dat je een content management systeem alleen moet inzetten als je serieus content te managen hebt (en dat is lang niet altijd het geval).

Daaruit heb ik drie dingen geleerd.


  • Als producent moet je inderdaad je product als consument ervaren om de sterke en zwakke punten boven tafel te kijgen.

  • Daarbij kan het zelfs nuttig zijn om je schroevendraaier eens als hamer te gebruiken, omdat je bij die exercitie dingen leert die in de standaard testtrajecten niet naar voren komen. De spreekwoordelijke 'soup for all seasons' bestaat echter niet in softwareland, je moet er dus nooit blind van uitgaan dat wat je zelf hebt gebouwd per definitie 'the best tool for the job' is.

  • Last but not least: benchmarking is crucial. Probeer zoveel mogelijk concurrerende producten uit en verzamel zoveel mogelijk kennis over de competitie. Hoe de gebruikersinterface werkt, welke oplossingen ze hebben gekozen, hoe de 'flow' in elkaar steekt - en práát daarover met je concullega's. Wees niet bang dat ze jouw briljante idee jatten, want je product is meer dan dat ene idee, meer dan een hele reeks ideeën - het totaal is meer dan de som der delen, en het verschil is jouw toegevoegde waarde. Mensen die bang zijn voor de concurrentie, hebben te weinig vertrouwen in hun eigen toegevoegde waarde.

Een strategie zoals Ron Markezich die volgt leidt uiteindelijk wellicht wel tot een beter product, maar zeker niet tot het beste product.


Tech News on ZDNet


Hiervoor: "Een (be)zoekers tsunami..." | Hierna: "CBS nog steeds moeite met proporties" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!