Stijlvol

Maandag 24 Januari 2005 om 19:51

Papa Gert Jan koopt bij de Lidl een tafellampje, model afgeplatte glazen bol op drie rechte metalen pootjes. Jochum (6) vindt 'm eigenlijk erg mooi en probeert z'n papa te bewegen de lamp niet in de woonkamer, maar op zijn slaapkamer te zetten. Papa is niet eenvoudig te overtuigen, waarop Jochum zijn argumentatie kracht bijzet door met uitgestrekte armen en veel dramatiek een pirouette te maken, en vertwijfeld uit te roepen: "Kijk nu toch om je heen, zie je hier ergens UFO-stijl?"

(Update voor nieuwsgierige aagjes: klik op het pdf-je, zo was het, zo staat het nu. Bevalt goed, trouwens. Voor nu. ;-) )

Hiervoor: "Misdadiger kan pistool declareren" | Hierna: "Plagiaat? Effe checken!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Meindert

hahaha, en… heeft ie m op zn kamer? of is papa Gert Jan zelfs daardoor niet overtuigd?

Meindert (URL) · 24-01-’05 20:31 · Reageer op Meindert

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Papa Gert Jan was er erg van overtuigd dat die lamp in de huiskamer hoorde! Weliswaar paste hij qua stijl beter op Jochum’s kamer (waar het er standaard uitziet alsof er zojuist een UFO is geland), maar wat papa Gert Jan in z’n kop heeft… ;-) Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 24-01-’05 23:49 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Meindert

eenmaal… mocht ik Jochum’s kamer aanschouwen. en om eerlijk te zijn, liever voorlopig niet meer ;-) de schok was groot, haha. Mij is ook de mening toebedeeld dat de lamp niet op zou vallen in Jochum’s kamer.

Dat zou toch ook zonde zijn :D

Zeg… ik denk zomaar dat ik binnenkort Papa Gert Jan en Jochum maar weer eens op moet zoeken daar in Nieuwegein. (niet in de laatste plaats natuurlijk ook Joëlle ;-))

Wie weet… binnenkort.

Meindert (URL) · 25-01-’05 00:01 · Reageer op Meindert

gravatar for Joëlle

Liever vandaag dan morgen zoals je weet ;). Maar schrik niet, de woonkamer is helemaal veranderd qua indeling ;) (En de UFOlamp past er niet meer bij)

Joëlle (URL) · 25-01-’05 20:01 · Reageer op Joëlle

gravatar for Meindert

veranderd qua indeling. hm… naja als ik mn nek maar niet breek omdat alles plots voor de deur staat :P is mij alles best ;)

enneh… de UFO lamp er niet bij? kan ik m nog wel zien dan? kben nu helemaal nieuwsgierig naar dat ding…

Meindert (URL) · 25-01-’05 21:23 · Reageer op Meindert

gravatar for Mutti/Omi

Misschien een ideetje voor Meindert….

Jochum helpen om z’n kamer op te ruimen??? ;-))

Zodat de Ufo-lamp er wel past….

Nou ja, ik bedoel, als je toch van plan bent om binnenkort weer eens te gaan…

Kun je het nuttige met het aangename verenigen.

En als je Jochum dan ook nog even leert om er niet weer een zooi van te maken… Dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn ;-)))

Ben trouwens erg benieuwd naar die veranderde indeling!!

Vertel!!!!!!

Mutti/Omi · 26-01-’05 00:11 · Reageer op Mutti/Omi

gravatar for Meindert

ik vrees echter met grote vreze dat mijn bezoekjes, die meestal enkele uren duren, veel te kort zijn om orde te scheppen in die chaos. het zou een druppel op een gloeiende plaat zijn. maar ik kan wel proberen Jochum zover te krijgen. hoewel ik mezelf niet veel kans gun om hem dat in korte tijd bij te brengen ;-)

Meindert (URL) · 26-01-’05 07:02 · Reageer op Meindert

gravatar for Joëlle

Omi, het eiland is uit elkaar en staat tegen de muur. Eettafel staat op de plek waar het eiland was… Ilia is volgende maand jarig dussuh… ;-)

Joëlle (URL) · 26-01-’05 17:38 · Reageer op Joëlle

gravatar for Omi
In reactie op : Hé, dat is echt helemaal nieuw ;) Die verandering heb ik nog niet eerder bij jullie gezien:)

Had er al over zitten fantaseren…

De banken tegenover elkaar, salontafel weer in het midden, de driezitter tegen de muur van de buren, de tweezitter haaks erop… de eethoek voor het achterraam…

Nou ja, we zien het wel als Ilia jarig is. Als het dan nog zo is ;-))

Omi ( E-mail ) · 26-01-’05 23:53 · Reageer op Omi

gravatar for Annelies

Tja mams, das inderdaad afwachten of het dan nog zo staat, want ik ken mijn broeder en die heeft soms van die buien dat hij ineens de kamerindeling anders wil. Waarschijnlijk heeft die nieuwe lamp dat rare instinct van hem weer wakker gemaakt, waardoor hij zomaar ineens begon te slepen met de meubels. En Rineke en de kinderen maar verdwaasd in een hoekje staan, zo van, waar gaat hij alles nu weer heenslepen. Het enige nadeel daarvan is dat als dat instinct eenmaal weer wakker is, dan kan hij zo in een paar weken tijd, de kamer een paar keer veranderen. Heb het vroeger zelf meegemaakt, in 1 zomer tijd, wel 3 of 4 verschillende kamerindelingen. Volgens mij zit er een steekje bij hem los…;-)

Annelies ( E-mail ) · 27-01-’05 10:38 · Reageer op Annelies

gravatar for Joëlle

Tsja Annelies… Pappa heeft van die rare buien, maar ik ook. Toen ik nog op de grote achterkamer sliep heb ik als 10 jarig droppie regelmatig met mijn bed, banken en kasten lopen slepen. Op mijn hokkie nu heeft dat weinig effect, daar kan het niet anders;). Het komt ook wel eens voor dat pappa mij aan tafel roept en we samen een nieuwe indeling maken… ;)

Het “grote” probleem hier in huis is overigens dat mamma geen bank voor de verwarming wil, en pappa wel… :S;)

Joëlle (URL) · 27-01-’05 17:37 · Reageer op Joëlle

gravatar for Meindert

Joëlle: ja zeg.. vervelende bijwerkingen zijn mij niet verteld. doe jij dat ook??? ;-P hahahaha

Gert Jan: mooie tekening hoor. ik snap m zowaar. ik kon alles nog terugvinden.

Meindert (URL) · 27-01-’05 19:44 · Reageer op Meindert

gravatar for Omi/Mutti
In reactie op : Ken je dat teevee programma, waarbij twee dames met handschoentjes aan je huis komen opruimen en schoonmaken? Misschien zouden we Jochum daarvoor kunnen opgeven ;-))) Omi/Mutti ( E-mail ) · 28-01-’05 18:00 · Reageer op Omi/Mutti

gravatar for Omi
In reactie op : Kun jij dus niks aan doen wijvie, dat je ook van tijd tot tijd de neiging hebt om alles anders te zetten op je kamer…

Dat zit gewoon in je genen ;-)))

Vroeger…, heel lang geleden, deed ik dat ook ;)) Maar ja, sinds de kachel er is en sinds Opi die boekenkasten timmerde kan het niet meer ;(

En wat betreft die bank voor de verwarming, in de zithoek, daarin ben ik het volledig met je moeder eens;) Dus wegslepen die bank, als je vader aan het werk is… Het raam lappen, en bijkomend pluspunt is: Colder kan niet meer in de vensterbank gaan zitten ;))

Omi ( E-mail ) · 28-01-’05 18:04 · Reageer op Omi

gravatar for Mutti
In reactie op : Nee nee, het is geen steekje los, het is een speciaal gen. Jij hebt dat blijkbaar niet meegekregen. Mis je toch wel iets door ;-)) Mutti ( E-mail ) · 28-01-’05 18:06 · Reageer op Mutti

gravatar for Mutti

Mmmm, zeer duidelijke tekening. Zie het helemaal voor me. Lijkt me wel een goed idee. Nu nog de zithoek! Bank voor de verwarming weg… tafel weer gewoon op de plek waar ie hoort, zodat iedereen z’n kopje weer kwijt kan… Geluidsinstallatiekast tegen de muur van de bergkast, en de teevee verbannen naar… Nou ja, zoek maar een plekje op een dressoir, zodat ze alleen op een eetkamerstoel nog teevee kunnen kijken ;-)))

Mutti ( E-mail ) · 28-01-’05 18:11 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan

Kijk, het handige van de tafel in de hoek geklemd tussen de bankstellen is dat je kopje koffie daar tenminste veilig staat. In de korte periode dat de tafel ‘normaal’ stond zijn we in hoog tempo serviesgoed kwijtgeraakt aan de staart van Colder, die precies op de juiste hoogte zit om met één kwispel alles van tafel te vegen. Je weet wel, kop naar het bezoek, kont naar achteren, een aai over z’n kop en… kledeng!

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 28-01-’05 18:26 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti
In reactie op : Oké, oké!! Ik zeg al niks meer ;)) Nou ja, bijna niks… Je zou z’n staart kunnen amputeren ;) Mutti · 29-01-’05 12:31 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!