Welterusten!

Zondag 20 Maart 2005 om 21:21

Aan de andere kant verbrak Rineke de verbinding. Omdat ik op de bank in slaap was gevallen had zij Joëlle naar Reloaded gebracht. Volgens de planning zou ik Joëlle tegen tienen weer ophalen, maar eenmaal binnen had Rineke besloten ook te blijven en het belletje dat me wakker had gemaakt was bedoeld om me te vertellen dat ik m'n bed wel in kon duiken. Beter! Toen ik rechtop ging zitten en langzaam wakker werd zag ik dat de display van de telefoon 1:55 aangaf, terwijl ik Rineke hooguit tien seconden aan de lijn had gehad. Waarom had dat telefoontoestel er zo lang over gedaan om mij te bereiken? Aan tafel zat het antwoord. Jochum had de telefoon aangenomen, hem stilletjes bij me neergelegd en was meteen teruggekeerd naar een veel interessantere bezigheid: het openen van alle koekjesverpakkingen die we in huis hadden, en overal een paar exemplaren uit snoepen. Kletskoppen, chocowafels, bokkenpootjes... wat een feest! Ilia zat op de WC te lezen en in de hal jankte Colder, die graag naar buiten wilde. Ik vroeg Ilia hem uit te laten en begon de chaos in de kamer op te ruimen. Toen Ilia terugkwam viel me op hoe Colder een uur in de wind stonk - hij had eerder vandaag in een sloot gezwommen maar rook alsof hij regelrecht uit een beerput kwam geklauterd. Snel loodste ik het duo door de achterdeur weer naar buiten, waar Ilia dit varkentje wel even zou wassen met de tuinslang.

Ondertussen bonjourde ik Jochum naar boven met de opdracht zich uit te kleden en in bed te gaan liggen, waarna ik 'm zou komen instoppen. Maar voor ik daar aan toe kwam had Ilia m'n hulp nodig: hij kreeg de buitenkraan niet goed dicht en trok de achterdeur open om dat te melden. Colder zag z'n kans schoon en schoot druipend de gang in. Een moment later had ik Colder naar buiten gewerkt, de kraan dichtgedraaid (tsja, dicht is met de klok mee...) en kon ik de ravage opnemen: twee meter parketvloer stond blank.

Snel naar boven en een grote badhanddoek pakken om de gang te dweilen. Terug naar boven, Jochum zich laten uitkleden (die lag fully dressed in bed), de dweil-annex-badhanddoek plus wat extra wasgoed in de wasmachine doen, terug naar Jochum om 'm in te stoppen. Ilia (die onderaan de trap iets onverstaanbaars staat te roepen) tot geduld manen, bidden met Jochum, snel naar beneden - vieze modderpoten in m'n net gedweilde gang, tot onderaan de trap! - en door naar de woonkamer. Daar staat Ilia voor het raam te gebaren. Hij had geen sleutels van de voordeur bij zich, had dat met z'n natte modderschoenen onderaan de trap gemeld en was met Colder buitenom gelopen om op mij te wachten - terwijl de sleutels van de voordeur letterlijk binnen handbereik zijn, als je dan toch eenmaal onderaan de trap staat. Zucht. En nu ben ik klaarwakker. Welterusten ;-)

Hiervoor: "Boeket van vijfenveertig rozen (detail)" | Hierna: "Open Source in bedrijf" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Grinnnn !!!
Hoe wil je dat ik reageer?? ;-)

Laat ik maar reageren met: doorhalen wat niet gewenst is ;-)
1. gerechtigheid
2. arme jij

In ieder geval een ander avondje dan je gepland/gewenst had.
Ach ja, ‘t leven zit nu eenmaal vol verrassingen!
En, er valt nog veel op te voeden ;-P

Mutti ( E-mail ) · 20-03-’05 23:39 · Reageer op Mutti

gravatar for Meindert

hm… ik mag die interessante bezigheden van Jochumpie wel ;-) gniffel. tzat niet egt mee zo te lezen.. maja soms heb je van die dagen hè…

Meindert (URL) · 21-03-’05 15:58 · Reageer op Meindert

gravatar for Henk Algra

Ken je die fantastische scetch van Brigitte Kaandorp? Hoe je het vreselijk druk kunt hebben met het naar buiten gaan met je dochter, haar in het kinderzitje zetten, te ontdekken dat je je fietssleutel bent vergeten enzovoorts, dochter uit zitje, weer in het zitje, blijkt ze een vieze broek te hebben enzovoorts.
Die scetch gebruik ik nog wel eens in cursussen om te laten zien hoe complex de combinatie ‘huishouden/opvoeden’ is. Tineke heeft bij het tekenen van een notariële acte als beroep opgegeven: domestic manager. Het werd geaccepteerd door de notaris, en terecht.
Ik heb me prima vermaakt met je verhaal. Misschien had je het op dat moment wel zwaar (….), het opschrijven maakt het hopelijk weer leuk en dat wij mee konden genieten, bedankt!

Henk Algra ( E-mail ) · 21-03-’05 21:52 · Reageer op Henk AlgraVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!