Open Source in bedrijf

Dinsdag 22 Maart 2005 om 12:59

Bob (auteur van Pivot) heeft zo z'n twijfels over Trackback. (En terecht. Trackback is overbodig complex - en eigenlijk gewoon overbodig. Wat is er mis met de good-old-fashioned link?) Bij gevolg is de Trackback-implementatie in Pivot dan ook zeer rudimentair te noemen. Maar Pivot is Open Source, waardoor Hansfn is staat bleek een nette patch te schrijven waarmee Pivot opeens over een naadloos geïntegreerde trackback functie beschikt... ook al druist dat lijnrecht in tegen Bob's snode plan Trackback in een volgende release te verbannen naar de extensies. Revolte! Insubordinatie! Het gepeupel op de barricaden! Maar Bob blijkt te verbidden:
I’m going to remove the current Trackback implementation from Pivot for the next version, unless this entry gets more than 20 Trackbacks

En dat vind ik dan wel weer heel leuk om te zien: OpenSource in bedrijf. Zo leuk, dat ik - hoewel geen voorstander van de implementatie van Trackback in Pivot - hiermee de beslissende 21e Trackback neerplemp. Gaan met die implementatie!


Hiervoor: "Welterusten!" | Hierna: "Geachte Inbrekers..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Marco

Trackback met links vergelijken is appels en peren. Het is iets heel anders. Met een trackback post je als het ware een soort commentaar. Alleen in dit geval post je het commentaar niet in het reactieformulier maar op je blog zelf. Stel iemand post een verhandeling over hoe ie tegen euthanasie is en jij bent er juist voor. In plaats van te reageren kun je op jouw blog verwijzen naar zijn artikel EN reageren, EN meteen met je reactie op zijn site komen te staan. inter-blog communicatie.

Dus echt iets heel anders dan een gewoon linkje en… gelukkig mag het blijven :-p

Marco ( E-mail ) (URL) · 22-03-’05 22:34 · Reageer op Marco

gravatar for Gert Jan

Vroegah, toen Trackback nog niet bestond, schreef men gewoon een reactie bij het artikel. En als je erg veel te melden had, dan plaatste je dat uit beleefdheid op je eigen blog en volstond je met een korte reactie bij de originele post en een ‘meer achter de link’. Met Trackback bereik je min of meer hetzelfde – alleen heb je niet de mogelijkheid je reactie ‘getrapt’ te maken (bondig op andermans blog, uitvoerig bij je eigen blog) maar dumpt TB je volledige lap tekst als een koekoeksei genest in andermans blog. Sommige kreupele implementaties breken een TB daarom af na x karakters, maar dat is feitelijk ongemanierdheid met grotere ongemanierdheid beantwoorden en hoe efffectief ook, IMHO niet wenselijk. Om dit alles te bereiken moet je dan ook nog een TB-URL zien te achterhalen en die apart specificeren bij je eigen posting. Nee, ik zie alleen nadelen, en de gewenste inter-blog communicatie reikt niet dieper dan met een simpele link vanuit een comment te realiseren is.

Het zou anders zijn als die inter-blog communicatie werkelijk van de grond zou komen, als TB gebruikt zou worden om een soort gemanaged ‘google-related’ functie te realiseren. Zodat je een discussie die zich verspreid over meerdere blogs ontwikkelt vanuit één interface kunt overzien. Bijvoorbeeld met een overzichtelijke grafische presentatie van de vertakkingen en afsplitsingen in een discussielijn, bij voorkeur op Meta-niveau gemodereerd door de respectievelijke blog-owners zodat de lijnen helder blijven. Iets als TouchGraph maar dan meer sophisticated. Daarbij zou TB een serieus ondersteunende rol kunnen spelen!

Gert Jan (URL) · 23-03-’05 07:04 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Bakkel

Ik denk ook inderdaad dat wanneer je TB met links gaat vergelijken jeTB te kort doet. Natuurlijk is het voor verbetering vatbaar, maar dat is bijna elke functie die aangeboden word. TB is gewoon een extra functie die de communicatie verbeterd tussen poster en reageerder. Een maximaal aantal karakters kunnen gebruiken zal een goed voorbeeld zijn van de verbeteringen die gedaan kunnen worden.

Die TB-url moet in mijn ogen ook niet zo moeilijk te vinden zijn. Die staat als het goed is op de plaats waar jij de TB wilt laten zien. Niets moeilijker als reageren dus.

Bakkel ( E-mail ) (URL) · 23-03-’05 12:23 · Reageer op BakkelVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!