Witte Donderdag

Donderdag 24 Maart 2005 om 07:33

Toen ze verder aten nam Jezus een brood, sprak het zegengebed uit, brak het brood en gaf de leerlingen ervan met de woorden: ‘Neem, eet, dit is mijn lichaam.’ En hij nam een beker, sprak het dankgebed uit en gaf hun de beker met de woorden: ‘Drink allen hieruit, dit is mijn bloed, het bloed van het verbond, dat voor velen wordt vergoten tot vergeving van zonden. Ik zeg jullie: vanaf vandaag zal ik niet meer van de vrucht van de wijnstok drinken tot de dag komt dat ik er met jullie opnieuw van zal drinken in het koninkrijk van mijn Vader.’

Jezus' dienst tot het uiterste
Op deze dag vertelde Jezus tijdens het laatste avondmaal dat Hij op het punt stond zijn leven te geven voor ieder die Hem accepteert als Verlosser. Jezus was bereid de hoogste prijs te betalen voor alles wat wij mensen elkaar en Gods schepping aandoen. Door zijn lijden en sterven heeft Hij 'de rekening voldaan'; als je in Hem gelooft mag je leven in de vaste overtuiging dat er vergeving is voor je: in alles waar je leven niet is zoals God het bedoeld had, gaat Gods Geest aan het werk om je zuiver, compleet, puur te maken. "Het bloed van Jezus reinigt ons van onze zonden" zegt de kerk dan, in de bloemrijke taal die haar zo eigen is. Vandaar witte donderdag: wit is de kleur van de reinheid. Gelovigen over de hele wereld geven gehoor aan Jezus opdracht door met grote regelmaat 'de Maaltijd van de Heer' te vieren, waarbij de bovenstaande instellingswoorden worden aangehaald en men samen brood eet en wijn drinkt.


Hiervoor: "Radio Online" | Hierna: "Goede Vrijdag" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , ,

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!