Ol' Times

Woensdag 06 April 2005 om 19:35

Speciaal voor de liefhebber: een collectie van 2650 pianorollen (u weet wel, voor een pianola of - meer 'sophisticated' - een reproducing grand piano). De rollen zijn ingescand en geconverteerd tot midifiles, zoals het hieronder te beluisteren exemplaar. Wat daar nu zo bijzonder aan is? Welnu, als u op de playknop klikt hoort u de 'Magnetic Rag' van Scott Joplin, de koning van de Ragtime, gespeeld door... Scott Joplin. Dezelfde die in 1917 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde. En in deze collectie zit nog veel meer moois: George Gershwin speelt George Gershwin, Sergei Rachmaninoff speelt Sergei Rachmaninoff...


Hiervoor: "Taalontwikkeling" | Hierna: "Bruine Kiekendief" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Dutch Mamma

Wat spijtig, ik krijg de files niet afgespeeld in Windows Media Player… En het voorbeeld op jouw site doet het ook niet. Er komt gewoon geen geluid uit! Ik zat me er zo op te verheugen…

Wist je dat er audio-opnames zijn van de Nederlandse kleinkunstenaar Verkade? Die zijn van ca. 1903. Ik heb er ca. 10 jaar geleden een cd van gehoord, daar kreeg ik echt kippenvel van, om zomaar een ruim 90-jaar oude stem te horen…

Dutch Mamma ( E-mail ) · 18-04-’05 01:28 · Reageer op Dutch Mamma

gravatar for Gert Jan

Het zijn geen ‘normale’ audiofiles, maar midi-files. Windows Media Player kan daar mee overweg, al hangt de kwaliteit van het geluid wel sterk af van je geluidskaart. Als je helemaal niets hoort komt dat waarschijnlijk doordat het midikanaal (ook wel: synthesizer) in je mixer zacht of misschien wel uit staat. Je vindt de mixer onder het luidsprekertje rechtsonderin, of via het configuratiescherm (instellingen voor geluid en spelletjes). Kom je helemaal geen schuifje tegen met ‘midi’ of ‘synthesizer’ dan zul je ‘m via de eigenschappen van de mixer moeten toevoegen. Succes!

Gert Jan (URL) · 18-04-’05 09:48 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!