SocioSite: WEBLOGS - een doe-het-zelf medium

Woensdag 04 Mei 2005 om 11:14

Sommige mensen gebruiken een blog alleen maar om hun eigen gedachten te organiseren, anderen bedienen invloedrijke en omvangrijke publieken. Professionele en amateurjournalisten gebruiken blogs om belangrijk nieuws te publiceren, terwijl schrijvers van persoonlijke dagboeken hun innerlijke gedachten prijs geven aan de openbaarheid. De blogervaring gaat niet alleen over het op het web publiceren van je gedachten, maar ook en vooral over de reacties van en relaties met andere gelijkgezinden. Lezers van je blog kunnen direct reageren op wat jij hebt gepubliceerd, maar je kunt dit ook beperken tot een bepaalde groep. Blogs zijn daarom ook een goed communicatieinstrument voor relatief kleine groepen.

Gevonden via de referers: "WEBLOGS - een doe-het-zelf medium", een gedegen, bijzonder breed én diepgaand artikel van dr. Albert Benschop, een wetenschapper (UvA, Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Media Studies) die zich bezighoudt met het in kaart brengen van de sociaal-culturele eigenaardigheden van het internet. Aanrader!


Hiervoor: "Gekroond" | Hierna: "Automator" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!