Psalmen voor Nu (II-a)

Maandag 20 Juni 2005 om 09:59

Dienstmededeling: Psalm 57 komt eraan. Afgelopen zondag hebben Maartje en ik 'm in de kerk uitgevoerd om de gemeente te laten kennismaken met de Psalmen voor Nu. Daar kwamen veel en positieve reacties op. Helaas is de geluidsopname niet geslaagd... Vanavond of morgen ga ik proberen Joëlle te strikken om 'm met me op te nemen - daarna krijgt u het resultaat hier te horen. Voor een blik in de diepte van psalm 57 verwijs ik u nu naar het weblog van Dirk Jan van Veelen. Dieplinken kan bij DJ niet, dus graag even doorscrollen naar de posting van vrijdag 17 juni.

Hiervoor: "Evolutie en wetenschap" | Hierna: "Linux-distro's" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , ,

Reisgenoten

gravatar for Joëlle

dus ik loop nu met een strik op m’n hoofd? ;-)

Joëlle (URL) · 20-06-’05 16:50 · Reageer op Joëlle

gravatar for Mutti

Kan overal zitten hoor, die strik ;-)
Maar blijkbaar ben je nog niet gestrikt!

Mutti ( E-mail ) (URL) · 21-06-’05 22:47 · Reageer op Mutti

gravatar for geert

Ik vind Psalmen voor Nu een topper maar ik wil ze ook graag zelf kunnen spelen en zingen, en evt ook in de kerk ten gehore brengen. Maar waar vind ik de gitaar akkoorden??? Ik loop en zoek en bel heel Nederland door maar niemand kan het mij vertellen. Jullie wel?

geert ( E-mail ) · 21-10-’05 16:42 · Reageer op geert

gravatar for Gert Jan

We zingen de Psalmen voor Nu af en toe ook in de kerk. Ze zijn niet allemaal even geschikt daarvoor, maar er zitten echte juweeltjes bij! Er zijn twee CD-uitgaven van ‘Psalmen voor Nu’; de ‘gewone’ CD bevat alleen audio, de CD die bij het boek ‘Totdat het veilig is’ hoort bevat ook de bladmuziek (inclusief akkoorden) als PDF bestanden. Die kun je eenvoudig printen op A4 formaat.

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 21-10-’05 18:10 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Bart

Via deze site kwam ik bij de Psalmen voor nu, op de site van Boekencentrum. Psalm 23 is echt heel mooi gedaan. Rake bewoordingen. Onze voorganger gaat Eerste Kerstdag Psalm 136 opgeven uit Psalmen voor nu. En ik mag het begeleiden op toetsen. Iemand suggesties hoe ik daar zonder kleerscheuren doorheen kom?

Bart ( E-mail ) · 15-12-’05 21:01 · Reageer op Bart

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Psalm 136 klinkt heel complex, maar is best te doen: het zijn twee tekstthema’s (Zing voor de Heer… en God kijkt naar ons om…) met elk een eigen muzikaal thema. Die twee gedragen zich als couplet en refrein maar worden door elkaar gezongen in een vrije canon vorm. Als de gemeente de structuur begrijpt en de twee melodieën doorheeft (en ze zijn echt niet moeilijk) moet het zeker lukken. In je mailbox vind je nog wat noten, da’s ook altijd handig.

Enneh… de Heer bewaart je hart! (zie http://www.kolesqueeste.nl/pivot/entry.p..)

Gert Jan (URL) · 16-12-’05 09:01 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!