SkyNews ziet het scherp

Donderdag 08 September 2005 om 10:25


Hiervoor: "Show us what you've got!" | Hierna: "Gmail open signup" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Inderdaad, Bush: één van de ergste rampen die Amerika kon overkomen:-) En vele Amerikanen zijn het daar, inmiddels én gelukkig, mee eens. Maar ja, ze zullen de rit met hem moeten uitzitten. Per slot van rekening hebben ze er zelf voor gekozen om bij hem in te stappen.

Mutti ( E-mail ) (URL) · 08-09-’05 16:23 · Reageer op Mutti

gravatar for Meindert

hoezo? goeie vent toch? :-p

(hoezo discussie aanvragen :-p gnagna)

Meindert (URL) · 08-09-’05 19:33 · Reageer op Meindert

gravatar for terp

Nee met de alternatieven waren ze veel beteraf geweest, ach kom nou!

terp ( E-mail ) · 08-09-’05 21:55 · Reageer op terp

gravatar for Meindert
gravatar for Mutti

Ik heb geen enkele behoefte, Meindert Zeun, aan een discussie over de grootste nachtmerrie van vele Amerikanen:-)
Ga dus geen discussie hierover aanvragen:-) Geniet gewoon van de prachtige foto!!

Mutti ( E-mail ) (URL) · 09-09-’05 16:57 · Reageer op Mutti

gravatar for terp

@Mutti en uh als ik ‘m begin?

terp ( E-mail ) · 09-09-’05 17:00 · Reageer op terp

gravatar for Meindert

en wederom: Go terp! ;-)

Meindert (URL) · 09-09-’05 18:45 · Reageer op Meindert

gravatar for Mutti

Meindert! Hou op met stoken. Praat vandaag de hele dag al met Amerikanen, krijg er een sik van:-)Nog een wonder dat ze daar niet allang een burgeroorlog hebben.

Mutti ( E-mail ) (URL) · 09-09-’05 20:42 · Reageer op Mutti

gravatar for terp

van een enkel argument nog geen sprake, Mutti! ;-)

terp ( E-mail ) · 09-09-’05 22:59 · Reageer op terp

gravatar for Meindert

ja zo blijf ik bezig. enneh Mutti? stoken? neuh, grapje gewoon.

Go terp!

Meindert (URL) · 09-09-’05 23:54 · Reageer op Meindert

gravatar for Mutti
In reactie op : Heb je gisteravond de uitzending van 2Vandaag gezien? Kun je alsnog bekijken bij: uitzending gemist. :-) Mutti ( E-mail ) (URL) · 10-09-’05 11:48 · Reageer op Mutti

gravatar for Mutti
In reactie op : Jij had allang in je bedje moeten liggen om 23:54 :-) Mutti ( E-mail ) (URL) · 10-09-’05 11:50 · Reageer op Mutti

gravatar for Meindert

@ Mutti; Mijn bedje heeft een tijdslot met beveiliging. Als ik voor 00.30 op bed ga wordt ik onder stroom gezet. Echt waar hoor. Ik ben trouwens toch al een grote jongen. Ik mag al heel laat opblijven van mijn papa.

Meindert (URL) · 10-09-’05 14:42 · Reageer op Meindert

gravatar for terp

Als we als Nederlanders 2Vandaag, NOS journaal en RTL news als onze bron van informatie gebruiken, krijgen we toch een vertekend beeld

terp ( E-mail ) · 10-09-’05 17:19 · Reageer op terp

gravatar for DJ

Binnen enkele dagen gaan de trucfoto’s weer de wereld rond:
http://maxblumenthal.blogspot.com/

DJ (URL) · 11-09-’05 09:26 · Reageer op DJ

gravatar for Henk Algra

Ik vrees dat we in Nederland toch vaak een vertekend beeld hebben van de populariteit van George Bush in zijn eigen land. Er zijn weliswaar toenemende signalen van kritiek op de president, maar als het er op aan komt blijft in mijn beleving een groot deel van de Amerikaanse kiezers Bush steunen. Het viel ons ter plekke zelfs op dat naarmate er meer kritiek op Bush komt uit het buitenland, men meer ‘hun’ president steunt.
Hoe dat mogelijk is zal ons blijven verbazen, maar het recente boek van Charles Groenhuijsen geeft gedeeltelijk wel een verklaring (Amerikanen zijn niet gek).
De kritiek op Bush vind je vooral bij een selecte groep Amerikanen in het Noordoosten en in het noordwesten. De kans op een burgeroorlog zou ik in Nederland groter inschatten dan in de USA. Wel loop je in de USA het risico op rassenonlusten of sociale opstanden in de grote steden.
In de weken dat we dit jaar door de USA
trokken viel ons vooral een mateloos grote bewondering voor Bush op, zelfs bij mensen die naar verhouding arm zijn. De kritiek die we hoorden kwam vooral van mensen uit de milieubeweging (bijvoorbeeld in relatie tot de afbraak van het openbaar vervoer en het weinig kritisch omgaan met grondstoffen). Een andere groep kritici die we spraken waren christenen die zich zorgen maken over het sociale klimaat en het groter wordende verschil tussen rijk en arm. In evangelische kring was men daarentegen weer erg voor Bush vanwege zijn standpunten in ethische kwesties.
Ook mensen die tegen de oorlog in Irak waren bleken toch uiteindelijk de president te willen steunen. Ik verwacht dat de ramp die het zuiden heeft getroffen ook geen omslag in het denken zal veroorzaken. Daar komt trouwens nog eens bij dat zowel Republikeinen als Democraten het over veel onderwerpen eens zijn. Het verbieden van wapens is voor ons een ‘hot issue’, maar ook de Democraten willen daar hun vingers niet aan branden.
Ik vind het verbazingwekkend, maar ik kan niet anders vermoeden dan dat wanneer er nu verkiezingen zouden worden gehouden Bush opnieuw de beste kansen zou hebben, ondanks de zeer negatieve invloed van de oorlog in Irak, ondanks de toenemende verschillen tussen rijk en arm, ondanks de enorme vervuiling van het milieuw in de States. De kritische geluiden komen vanuit een te klein deel van de bevolking.

Henk Algra ( E-mail ) · 12-09-’05 21:53 · Reageer op Henk Algra

gravatar for Gert Jan

Toch is de approval historisch laag…

Gert Jan (URL) · 12-09-’05 22:17 · Reageer op Gert Jan

gravatar for terp

Wat mij vooral verbaast is dat we in Nederland vooral anti Bush geluid te horen krijgen. Geloof me goed ik ben het lang niet altijd eens met Bush maar wat wij hier te horen krijgen is een zeer gekleurd plaatje, zoals Charles Groenhuijsen in zijn boek ook aangeeft krijgen wij hier nauwelijks te zien/horen wat de beweegredenen van de Amerikanen zijn. Onze politieke perceptie is gewoon niet die van de Amerikaan. Wat wij hier Links noemen is daar Rechts, wat hier een republikein is is daar een Christen-democraat (bij wijze van)

terp ( E-mail ) · 13-09-’05 08:38 · Reageer op terp

gravatar for terp

uh? dit moet – dit – zijn

terp ( E-mail ) · 13-09-’05 08:40 · Reageer op terp

gravatar for Henk Algra
In reactie op : Inderdaad zijn die cijfers aan de lage kant. Het ligt echter ook aan het moment en de manier waarop de vragen worden gesteld. In het verleden zeiden deze cijfers (voorzover ik het me kan herinneren van de cijfers voor de verkiezingen) niet veel over de uiteindelijke verkiezingsresultaten. Er valt trouwens in de USA ook niet zoveel te kiezen. De keuze tussen een behoudend moreel standpunt en een ‘rechts’ inkomensbeleid of een veel ruimer moreel beleid en een enigszins (!) linkser inkomensbeleid is voor veel behoudende christenen in de USA ook een lastig dilemma. Wat dat betreft kun je in Nederland veel meer kanten uit met veel grotere verschillen en nuanceringen tussen de partijen. Bovendien zijn Amerikanen vaak uiteindelijk veel loyaler aan degene die hun land naar buiten toe vertegenwoordigt dan we in Nederland ons realiseren. Henk Algra ( E-mail ) · 13-09-’05 20:04 · Reageer op Henk AlgraVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!